Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NEMAR JE PRVA ISKRA

Hrvatske šume imaju obavijest za građane

Kako bi dodatno podigli svijesti o vlastitoj odgovornosti svakog pojedinca za očuvanje prirode od razornog učinka vatre, u sklopu kampanje „Nemar je prva iskra“ Hrvatske šume ove nagrađuju najvrjednije građane. U tijeku je već treći izazov “Marimo zajedno”, a ovoga puta poziva sudionike da podijele fotografije svojih najdražih prizora u prirodi. Čak dvanaest najposvećenijih pratitelja društvenih mreža ima priliku osvojiti nagrade poput bogatog poklon paketa ili ručka za dvoje u jednom od lovačkih domova diljem Hrvatske.

“Izazov „Za šumske prizore“, kao treći u nizu izazova u nagradnom natječaju „Marimo zajedno” poziva korisnike da, od 27. lipnja, tijekom šetnje u šumi ili prirodi uslikaju prizor koji ih je najviše oduševio i podijele ga s drugima uz opis lokacije. Nakon izvršenja izazova, potrebno je dostaviti fotografije ili videosadržaje slijedeći sve upute navedene na Facebook ili Instagram stranicama Hrvatskih šuma”, navode iz Hrvatskih šuma.

Za ulazak u konkurenciju za osvajanje nagrada, potrebno je izvršiti sva četiri izazova i dostaviti tražene materijale. Krajnji rok za sudjelovanje u svim krugovima je 11. srpnja ove godine, neovisno o početku određenog kruga, a dobitnici će biti objavljeni idući dan. Sve dodatne informacije mogu se pronaći na društvenim mrežama Hrvatskih šuma.

Krajnji cilj svih aktivnosti kampanje „Nemar je prva iskra: Spriječi požar prije no što nastane“ jest osvijestiti domaće i strane turiste o njihovoj ulozi u očuvanju prirode, imovine i ljudskih života od razornih učinaka vatre. Budući da je 1. lipnja službeno započela sezona visokog rizika od požara, potrebno je svaki opušak pokupiti za sobom, staklo i otpad baciti u smeće te uvijek ugasiti i zadnji plamen u blizini šume ili suhog raslinja. U slučaju vatre ili dima, važno je što prije nazvati 193 ili 112.

FOTO arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POČELO JE LJETO NA ZRINSKOM

Mališani i roditelji pod zvijezdama gledaju pustolovine Bubamare i Crnog mačka

ŽUPANIJSKA IZLOŽBA VINA

FOTO: Graševini gold Vinarije Matočec pripala titula županovog vina

PROJEKT FOTO KINO KLUBA PICOK

Fotografi snimali modele u poljima lavande i suncokreta


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati