Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ČLAN ŠRK ŠODERICA MEĐU NAJBOLJIM RIBIČIMA

Hrvoje Kuzmić: Cilj mi je ponovni ulazak u reprezentaciju

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Početkom ožujka dodijeljene su nagrade najboljim ribičima i ribolovnim klubovima. Među nagrađenima je Hrvoje Kuzmić iz ŠRK-a Šoderica. Naime, Hrvoje je na Prvenstvu Hrvatske u lovu predatora s obale umjetnim mamcem osvojio drugo mjesto, a ljubav prema ribolovu započela je u trećem razredu osnovne škole.

– Natjecateljskim ribolovom bavim se od 2001. godine. To su neki počeci natjecateljskog ribolova kroz neka manja natjecanja, a ligaška i ozbiljna natjecanja krenula su 2004. godine – priča nam Hrvoje Kuzmić, član ŠRK-a Šoderica. Hrvoje se bavi spin ribolovom i varaličarskim, a razlog je taj što nije imao puno vremena baviti se ribolovom zbog školskih obveza.

– Taj vid ribolova zahtijeva najmanje vremena. Ne morate odlaziti na cijele dane, već na sat ili dva, tako da sam se odlučio za taj ribolov i kroz godine to sam i usavršio – nastavlja Hrvoje.
U karijeri Hrvoje se može pohvaliti s puno postignuća. Tako je triput bio prvak Hrvatske u ribolovu pastrva, ali može se pohvaliti i medaljama sa Svjetskog prvenstva.

– Medalja sa Svjetskog prvenstva uvijek je san svakog ribiča, a tu smo kao ekipa u ribolovu na pastrve osvojili tri medalje. Osvojili smo srebrnu medalju u Andori, srebro u Italiji i broncu u Bugarskoj – ponosno govori Kuzmić.

Nema poseban ritual prije natjecanja, ali naglašava kako je potrebno puno trenirati jer je potrebna fizička snaga i kondicija. Sezona još nije krenula, ali u razgovoru nam je otkrio kako želi biti još bolji.
– Cilj mi je u obje discipline biti najbolji u Hrvatskoj jer to garantira mogućnost nastupa za reprezentaciju. Reprezentacija odlazi na Svjetsko prvenstvo gdje je poseban gušt boriti se s najboljima na svijetu – zaključuje ribolovac Hrvoje Kuzmić.

FOTO: Facebook

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MISLI NA ZDRAVLJE

Kažu da je ova voćka razlog zašto najzdraviji ljudi na svijetu ne znaju za rak i žive sto godina

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na ortopedsko ili drugo pomagalo

TEŽAK sudar sinoć na Podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Strašna prometna nesreća prilikom izvanrednog prijevoza. Vozač (44) teško ozlijeđen

radi se novi plinovod u dužini 320 metara

FOTO Tek asfaltiranu ulicu već raskopali, stanari u nevjerici

PROMETNA NESREĆA KOD SOKOLOVCA

Sudarila se dva vozila, ozlijeđen 46-godišnjak

TU, POKRAJ NAS

VIDEO Štef kukuruz nije pobrao od jesenas: “Sad se najbolje osušio, baš kak’ pajceki vole!”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati