I dalje će pomagati mladima koji izlaze iz sustava udomiteljstva

Provedba projekta Kuća osmijeha, kroz koji su đurđevačka Udruga udomitelja za djecu Osmijeh i grad Đurđevac osigurali smještaj za mlade koji nakon 18 godina izlaze iz sustava udomiteljstva, bliži se kraju. Projektom vrijednim 1,2 milijuna kuna, financiranim u stopostotnom iznosu iz fonda Europske unije, uređen je i opremljen stan koji koriste mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a pružana im je i stručna pomoć udomitelja i mentora.

-Sad djeca koja borave kod udomitelja imaju nadu kad znaju kuda će nakon punoljetnosti – kaže Dubravka Čordašev, predsjednica Udruge udomitelja za djecu Osmijeh.

Projekt se službeno provodi do 1. lipnja, a nakon toga će se grad Đurđevac pobrinuti da se i dalje pomaže mladima koji izlaze iz sustava udmoiteljstva.

-Glavne aktivnosti ovog projekta će se provoditi i dalje uz podršku grada i želimo da se osiguraju dodatni prostori za smještaj mladih i aktivnosti Udruge – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI