Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ivka: Svaki mi se dan jako vrti u glavi, ni lijekovi ne pomažu

Ivka Kučera (77), koja živi u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe, već duže ima problema s tlakom. Ni lijekovi koje koristi ne pomažu joj, no vedra Ivka kaže da se ne da tako lako smesti bez obzira na slabosti koje joj uzrokuje tlak. 

– Nema dana da mi se ne vrti u glavi pa kad hodam imam „pomagača“. To je mali štap bez kojeg nikud ne idem jer kad me uhvati vrtoglavica, sigurno bih pala da nema mog „pomagača“. Imam i guralicu, ali mi je ipak lakše i bolje koristiti štap – priča nam Ivka Kučera. 

I bolovi u kralježnici, dodaje ona, postali su njena svakodnevica. Godine čine svoje pa je svjesna da se ne može nadati da će joj život izgledati kao kad je bila puno mlađa. – Još dok vidim žene oko sebe koje su mi generacijski bliske, sretna sam što nisam osuđena stalno na nečiju pomoć. Mogu sama obaviti sve što mi treba, a ne nedostaje mi ni društva jer u Domu imam brojne prijateljice. U šali znam reći da mi samo nedostaju zubi, ali i to se da riješiti, samo se meni ne da proći tu proceduru da dobijem protezu – zaključila je Ivka Kučera. 

FOTO: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI