Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
U GALERIJI KOPRIVNICA

Ivo Čičin-Mašansker predstavlja dvije nove knjige

Koprivnički novinar u mirovini Ivo Čičin-Mašansker predstavit će ovog tjedna u Koprivnici dvije nove knjige. Riječ je o knjigama kolumni ‘Slobodan prostor’ i ‘Pisma iz Koprivnice’. 

– Pisma ne oslikavaju samo temeljne postavke življenja jednog kraja, već ukazuju na raznorazne prepreke i probleme s kojima se u to vrijeme stanovništvo, ponajprije Koprivnice, susretalo. Počevši od problema opskrbe, primjerice, kruhom, do ništa manje značajnih onih u kulturno-zabavnom, sportskom i društvenom životu žitelja tadašnje koprivničke općine. Autor ne obznanjuje samo probleme i činjenična stanja, već poseže i za predloženim rješenjima, kako vlastitim, tako i potaknutim od samih građana – napisao je Jovo Rojčević u recenziji knjige ‘Pisma iz Koprivnice’. 

Ivo Čičin-Mašansker ranije je izdao dvije knjige fotografija, ‘Fotografije’ i ‘Vratar u zaleđu/golman u ofsajdu’. Knjigu ‘Fotografije’ popratile su samostalne izložbe u Koprivnici, Samoboru, Čakovcu i Đurđevcu. 

U novinarskoj karijeri Čičin-Mašansker radio je za niz koprivničkih i hrvatskih medija kao novinar i urednik, a izvještavao je s brojnih događaja iz zemlje i inozemstva. Dobitnik je nagrade Zlatno pero 1975. godine te Nagrade za životno djelo Grada Koprivnice 2012. godine. Promocija će se održati u četvrtak, 23. veljače 2023. s početkom u 18.30 sati u Galeriji ‘Mijo Kovačić’ na Zrinskom trgu u Koprivnici. Knjige će predstaviti Željko Krušelj, Jovo Rojčević i Mario Periša, a moderatorica će biti Maša Zamljačanec. 

FOTO: privatna zbirka

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI