Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
nepregledno raskrižje

Izidor: “Umalo sam stradao na zebri, a automobile parkiraju po stazi za bicikle”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Mještanima dijela Špoljarske ulice, onog dvosmjernog, koji se nalazi uz koprivničke eko vrtove, svaki odlazak biciklom ili automobilom prema gradu predstavlja svojevrsni problem. Naime, križanje te ulice s onom Antuna Mihanovića, odnosno Bilogorskom vrlo je nepregledno i opasno. Barem tako tvrdi Izidor Husnjak, naš čitatelj i slušatelj RKC-a, koji se javio gradonačelniku Mišelu Jakšiću kako bi ga upoznao s preprekom s kojom se svakodnevno bori. Naime, Izidor je živahan umirovljenik i često koristi bicikl kako bi otišao po namirnice ili prema gradu. Jedan takav prolazak križanjem nedavno ga je umalo koštao života i bila je to kap koja je prelila čašu.

– Imamo veliki problem s izlaskom na glavnu cestu. Prvo, dolaskom do križanja moraš s nosom doći na glavnu cestu da bi se mogao uvjeriti da nitko ne dolazi s lijeve strane. Tamo se na samom ćošku nalazi kuća koja „smanjuje pogled“. Drugo, opasno je i s desne strane, jer je most iznad potoka u neposrednoj blizini, a s te strane auti dojure i začas su na vama ako ste na zebri. Treće, te zebre su posebna priča, u krugu stotinjak metara ima ih nekoliko, no kao da ih nema. Auti ih ignoriraju, jure po njima i postavljeni se znakovi uopće ne poštuju. Da stvar bude gora, u Mihanovićevoj su nedavno maknuli onaj s treptećim svjetlom, koji je barem malo privlačio pažnju vozača. Sad nema ni toga pa se auti onuda voze i 80 kilometara na sat, iako je puna linija i nekoliko zebri – pojasnio nam je naš sugovornik i dodao da je nedavno skoro nastradao.

– Išao sam biciklom u drugi dio Špoljarske ulice, uvjerio sam se da nitko ne prolazi raskrižjem i preko zebre se uputio preko. Došao sam do pola kada je iza mene projurio automobil tolikom brzinom da sam morao odbaciti bicikl kako bi se sklonio. To nije normalno, mogao sam nastradati zbog tamo nekog neopreznog vozača. Samo jure, sve ignoriraju i tako svaki dan. Ovo je križanje vrlo opasno i zato apeliram na nadležne da nešto učine prije nego netko nastrada – poslao je Izidor još jednom apel gradskim vlastima. Međutim, njegovim problemima tu nije kraj. Srdi ga i činjenica koja se dešava u drugom dijelu Špoljarske ulice, onom jednosmjernom koji vodi prema Autoklubu, odnosno Starogradskoj.

– Pogledajte malo gdje se ljudi parkiraju. Aute ostavljaju ispred kuća, a nasred pješačko-biciklističke staze. I kud bih ja onda biciklom trebao prolaziti? Cesta je jednosmjerna i ako vozim po njoj sam u prekršaju. Po stazi za bicikliste ne mogu, jer su parkirani automobili, a trećeg rješenja nema. Zato bi lijepo zamolio vlasnike tih automobila da parkiraju u dvorišta ili na neko drugo mjesto, odnosno da misle na nas bicikliste, čak i pješake koji se moraju provlačiti između parkiranih automobila i kuća. To nije u redu – poručio je za kraj Izidor Husnjak.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati