Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
“Mislim stvarno je čovek dobrodošel…”

LIMITATOR: Jel’ Halid Bešlić narodnjak, zabavnjak il cajka na Picokijadi?

Piše: Vladek Antolaš – Mastermind

Potražnja pepela nikad veća, a i pofaljeva ga ove dane v Đurđevcu gradu. Posipanje pepelom na Pepelnicu i v doba korizme u velikom tjednu neje nikaj novoga, no dok se pepel koristi za posipavanje zbog loših lanjskih odluka, onda zilazi smešno, a pepela treba puno. Priča kreće lani i predlani od Picokijade dok je gradska vlast, zbog svojih senzora ukusa, odlučila zabraniti narodnjake na Picokijadi pod šatrama i u javnom prostoru kojeg koriste ugostitelji. O toj gluposti već sam pisal, no glupost da bi postala glupost mora dozreleti i more ju potvrditi samo nova bedastoća. 

Tak vam se pred neko vreme i u “sestrinskoj” Puli zabranile cajke pa je u nacionalnom medijskom prostoru opet procvala tema cajki i narodnjaki i grad Đurđevac uz Vukovar više nije bil usamljen u takvoj prešutnoj direktivi.  Portali su pisali nešto kao “Mislite da će vas zabrana cajki učiniti načitanom gospodom iz visokog društva? Neće “, bilo je zabavno pratiti. No pravi obrat se dogodil dok je obznanjeno da na Picokijadi bude nastupal Halid Bešlić, narodnjak i miljenik publike. 

E tu kreće spomenuto posipanje pepelom i davanje izjava kak Bešlić neje zapravo narodnjak nit cajkaš već soft folker koji naginje možda samo trunkom na taj melos, a zapravo je u rangu Blaža Lengera pa ga zato ne treba zabranjivati na Picokijadi nego je, eto, dobrodošel.

Mislim stvarno je čovek dobrodošel, no ja sad pitam Vas, dragi čitaoci, koje je po vama fele njegva muzika i kam se svrstava?!  Za gradsku vlast bi možda bilo bolje da prizna da su pogrešili i da oslobode narodni event kakav je Picokijada od “glazbenog ropstva”. Najžalosnije je kaj stvarno nebumo gospoda ako zabranimo bilo kakvu glazbu jer se gospoda poznaju po širokogrudnosti i prihvaćanju drugih. 

Gospoda bi dozvolila cajke i turbofolk repere i omogućila starima i mladima da uživaju u tome kaj vole, al’ ta gospoda onda ne bi išla na te koncerte, a seljaci nek’ uživaju.
Tak je to trebalo i biti, po mojem, a ne da se nekaj brani. Pogotovo da brane oni koji su na moje oči trpali u jokebox medvede od 5 kn na cajke po birtijama tu kod nas.

Znači, pohvala na obratu i ukidanju zabrana i predlažem da se Rastu ili Tairovičku zove na sljedeću Picokijadu.  Ako to nije samo figa v žepu, a Halid se prevlekel kroz filter jer možda ipak ima neki metar koji visi na štoku gradske uprave za meriti razinu folka u pjesmama? Možda bude redar kakov hodal z tem metrom i kažnjaval narod ako se na vulicu čuje narodnjak iz dvorišta. Ak bu tak, onda mali Tope bolje da proda harmoniku koju je nedavno kupil da ga ne bi kazna stigla jer na dvoru svira Halida.

Poanta je da su zabrane glupe ko i ovi kaj se budu na fejsu trudili obraniti sve neobranjivo iz moje kolumne ko da nemaju pametnešega posla za kojeg primaju novce od našega poreza. Iznad Peskov zora sviće, naša ljubav vječna bit će. Iznad škednja sunce sija, radujem se Halidu i ja.

FOTO: PL arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

EKSPLOZIJA PLINSKE BOCE UNIŠTILA IM SVE ŠTO SU CIJELI ŽIVOT GRADILI

VIDEO Dragica: “Hoću samo svoju hižu, nikaj drugo mi ne treba, nikakvo bogatstvo!”

TU, MEĐU NAMA

FOTO/VIDEO Marijan Fuček jedini u Hrvatskoj izrađuje cimbule

Izbjegnuta tragedija

UPRAVO Muškarac vozilom sletio u kanal pun vode, spasili ga u zadnji čas

KANLIZACIJA JE ZAVRŠENA, PROČISTAČ DO KRAJA GODINE

Privodi se kraju projekt vrijedan 35 milijuna eura

Pokidao limeni krov

FOTO Jak vjetar oštetio Palaču pravde

BURAN VIKEND U ŽUPANIJI

Osam kaznenih djela, prometna s ozlijeđenima i požar

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI