Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Jel Ivan Turudić naš blagoslov ili prokletstvo?

piše: Vladek Antolaš – MASTERMIND

Ako ste glasač van spektra HDZ-a tj. ako ne simpatizirate HDZ, više ste levo i naklonjeni ste socijaldemokraciji, onda se morete z pravom zapitati koje su dalekosežne posljedice izbora Turudića za glavnog državnog odvjetnika. No, ako ste pobornik stranke na vlasti, onda su stvari mnogo jednostavnije i sretni ste ovih dana pa morete reči „Dobrodošel gos’n Turudić!“. Mene zaprav zanima kaj naša Đurđevečka nezavisna politika veli o ovom izboru. Malo sem listal i prekapal, al ni slova nesem našel. Mi nemamo stav bi se reklo ili se nezavisna politika ne bi štela mešati jer ko zna kome bu se posle izbora trebala prodati.

Jedni pušu i pare im se z vuv, drugi slave, a mi po čkoma gledimo svoje posle ko da nas se to ne dotikavlje. Možda je razlog i to jer je i naš veliki vođa svojedobno biral sudačku vlast dok je bil član DSV-a pa zna i sam kakva je to teška rabota i bolje čkometi nego da nešče i njemu kakvoga Turudića zvleče z torbe. No to je prokletstvo politike, a pogotovo politike prljavih, v koju mi svesno ili nesvesno gledimo v naše okoline i države. Nekomentiranje ipak odaje onu moju prvu misao da se vodeći Picoki vode linijom menjeg otpora i bolje ne talasati jer bu se kad tad trebalo stržiti. Ako se i ovaj put bude tržilo za dobrobit Đurđevca, onda opet dobro. Nama bude dobro, to je glavno. Dok je Lacković bil taj 76. i glavni jezičac na vagi, Đurđevec je od Bandića dobil puno, a od Plenkovića još i više. Ovo z Turudićom me baš podsetilo na taj dan odluke v kojem mi se (tadašnji projatelj) Laci kunul da bu zrušil HDZ i prek noći se presenjal i glasal kontra pameti tog vremena i podržal je Marića. Zakaj me ovaj događaj živo podsetil na onaj?

Pa ako si dio javnosti ima pravo misliti da je Plenković ovaj put stvarno preteral, onda se nemremo ne setiti čoveka koji je trebal zrušiti HDZ na vreme, još na glasanju za ministra Marića i do svega ovoga nebi došlo. Kaj je našega saborskog nateralo to ranje slušat Bandića, baš te den dok je to bila jedina šansa koje posle neje bilo? Sad, eto, Turudići dolaze, a moglo se pretrči več onda. Mnogi nezavisni su taj dan bili prevareni, no radi Lackovićeva žetona, kojeg je ubacil v HDZ žetonjeru, Đurđevec je profiteral, al su svi ostali bili prevareni. Rekel je moj jeden prijatelj z Dalmacije da je to bil sebičan čin. Meni je to bilo glupo i ja sem se na vreme osvestil da je cela naša nezavisna priča „maček vu vreči“ i denes si mislim da je ipak cena lepote denešnjeg Đurđevca previsoka i da je izgled jednog trga nebitan jer je šteta golemo vekša za celu Hrvatsku i celi Đurđevac. To nemre jedna lepota trga nadomestiti, a očigledno je da je sve to bil zamah tog „kobnog“ glasanja.

No nesem bil jemput prevaren ko birač. Prevaril me i HSS, koji je v dva dana spal i z HDZ-om i z SDP-om tak da politika jednostavno za mene neje. Izbori budu brzo došli pa ak vam je na pameti da se HDZ promeni, učlanite se v njega i menjajte ga z nutra. Isto tak i za SDP morete puno napraviti, a ako ste kockar i volite uzbuđenje da do zadnjeg ne znate kome pe vaš glas, onda su tu za vas nezavisne opcije koje su rođene za lokalne politike, a na državnima redovito pregore. No ni na kraj ovoga teksta nesem si uspel predočiti jel Turudić naš blagoslov ili prokletstvo. Kaj si vi mislite (ak uopće smete misliti)?

FOTO Cropix

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Ludbreg dobiva novu obrazovnu ustnovu koju već pohađa više od 120 djece

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova prekrasna biljka ima antikancerogeno djelovanje

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati