Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PREKRŠIO MJERE ZABRANE PRIBLIŽAVANJA SESTRI I NEĆAKU TE IH TJERAO IZ KUĆE

Josip: “Dobar dan gospodo! Maknite se ili ću vas ja maknuti”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Novčana kazna u iznosu od 180 eura izrečena je Josipu iz okolice Križevaca koji se nije pridržavao ranije izrečenih zaštitnih mjera. Iako mu je sud zbog nasilničkog ponašanja prema članovima obitelji još ranije izrekao zaštitnu mjeru zabrane približavanja, Josip se toga nije držao. Dana 14. listopada on je došao do ulaza u dnevnu sobu obiteljske kuće njegove sestre iako mu je samo nekoliko mjeseci ranije izrečena zabrana približavanja, uspostavljanja i održavanja veze sa sestrom i nećakom na udaljenost manju od pet metara. Svejedno, Josip je došao do njihove dnevne sobe i slavodobitno uzviknuo „Dobar dan, gospodo!“ te stao na razdaljinu od nećaka od možda 20 centimetara, a od sestre 150 centimetara.

– Imate dva sata da se maknete iz ovog prostora, a ako se vi ne želite maknuti, ja ću vas maknuti jer vrijeme nam curi – rekao je Josip nakon čega je nećak iz kuće izašao na terasu, no dosadni ujak krenuo je za njim te mu se i dalje obraćao vezano za korištenje prizemlja kuće i podjele imovine. Kako je tijekom suđenja na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru ispričala Josipova sestra, problemi s njim počeli su kada je otvorio tvrtku na svoje ime na adresi gdje je ona živjela sa svojom obitelji.

– Moja obitelj imala je dosta strojeva i držali su veliko poljoprivredno gospodarstvo. Nakon smrti mog muža, brat je češće dolazio i oko tri godine živio je u istoj kući, govoreći da će nam pomoći održati gospodarstvo. No, umjesto toga je bezrazložno počeo s prodajom stoke i strojeva. Time sam shvatila da nam ne želi dobro i naši su odnosi zahladili. No, on je nastavio boraviti u kući i sukcesivno je počeo maltretirati mene i članove moje obitelji te je prema nama bio verbalno nasilan – ispričala je sestra i dodala da je zbog toga i pravomoćno osuđen zbog nasilja u obitelji te mu je izrečena mjera zabrane približavanja.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova prekrasna biljka ima antikancerogeno djelovanje

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati