Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kako popraviti raspoloženje nakon stresnog radnog dana?

Svi mi povremeno imamo frustrirajuće radne dane na poslu, nakon koji je važno znati oraspoložiti se kako biste sačuvali vlastito mentalno zdravlje.

Stres je nešto što ne možemo izbjeći u moderno doba, a loše utječe na različite organske sustave i moramo zbog toga naučiti redovito izbacivati negativnu energiju iz sebe.

Posebno to dolazi do izražaja kada stvari na poslu ne funkcioniraju kako treba ili nadređeni vrše ogroman pritisak na nas, kako bi neki zadatak bio izvršen u zadanom roku.

Takvi radni dani su izuzetno stresni, a kad se jednom maknete iz svog poslovnog okruženja svejedno ćete vjerojatno ostati u lošem raspoloženju, koje vam može pokvariti i ostatak dana. No, tada je važno znati oraspoložiti se i napuniti mentalne baterije, što je itekako moguće ako sebi priuštite one aktivnosti koje efikasno izbacuju napetost iz vašeg uma i tijela.

Druženje s najmilijima

Nema sumnje, najbolji način da zaboravite na stres s posla i oraspoložite se svakako je provođenje vrijeme u društvu obitelji, prijatelja ili ljubavnih partnera. Pričajući o različitim temama brzo ćete zaboraviti na probleme i tako uroniti u neki ugodniji svijet, u kojem je moguće opuštanje i uživanje.

Naravno, uvjet da bi to bilo moguće je taj da osobe s kojima provodite slobodno vrijeme nisu sklone svojim ponašanjem izazvati dodatni stres kod vas, jer tada ste u velikom problemu. To znači da izvor mentalne napetosti imate i na poslu i izvan njega, zbog čega trebate dobro razmisliti o onima kojima ste okruženi, jer treba vam zdravije okruženje, koje će djelovati na vas poticajno i omogućiti vam da se razonodite dok niste na radnom mjestu.

Omiljene aktivnosti

Osim druženja s najmilijima, odlično rješenje za popravljanje raspoloženja nakon stresnog radnog dana definitivno je uživanje u vlastitim omiljenim aktivnostima, onima koje u vama izazivaju veliku strast i zadovoljstvo.

To može biti gledanje serija, kuhanje kulinarskih specijaliteta, plesanje, pjevanje, fotografiranje ili čitanje knjiga, glavno da se radi o nečemu u čemu zaista uživate i pomaže vam da u potpunosti ispraznite mozak od problema i nađete se na nekom ljepšem mentalnom mjestu.

U tu svrhu svakako pomaže i igranje igara, od onih na društvenim mrežama sve do igara na sreću kakve nudi online casino Hrvatska, mjesto na kojem možete čak i uloviti progresivni jackpot u milijunskom iznosu.

A ponekad će vam popraviti raspoloženje već slušanje glazbe na YouTubeu, pregledavanje vijesti na portalima ili upoznavanje novih ljudima na portalima kao što je Chat.hr, kako biste zaboravili sve frustrirajuće stvari koje su vam se dogodile na poslu, čime ćete vratiti osmijeh na vlastito lice…

Tjelovježba učinkovita protiv stresa

Za kraj, moramo spomenuti i tajno oružje u borbi sa stresom, kao idealno rješenje za izbacivanje negativne energije. Naravno, govorimo o tjelovježbi, uz koju ćete zasigurno znojem smanjiti vlastitu mentalnu napetost i popraviti raspoloženje.

Bilo da se radi o tjelovježbi u teretani ili na prostirci u vašoj sobi, rad na fizičkom zdravlju pomaže i vašoj psihi. Treninzi snage, izdržljivosti i kondicije svakako će vam pomoći da se osjećate bolje pa nemojte dopustiti da vas eventualni umor koji osjećate nakon posla baci u krevet, jer radi se o mentalnom zamoru koji će brzo nestati kad malo protegnete svoje mišiće.

Raspoloženje nakon stresnog radnog dana također vam mogu popraviti aktivnosti poput joge ili meditacije, kojima je svrha upravo pražnjenje glave od misli koje u njoj luduju, a tu u svrhu pozitivan efekt može imati i bilo kakva molitva ili mantra.

U svakom slučaju, mnogo je načina kako stresno radno jutro pretvoriti u ugodno popodne ili večer, a na vama je samo ne dopustiti da vam crne misli upropaste vaše slobodno vrijeme.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ONA JE JEDNA OD 2399 HRVATA ROĐENIH NA RIJEDAK DATUM

Dunja je šesnaestogodišnjakinja koja danas slavi svoj četvrti rođendan

Već će ove godine stvarati hlad

Radnici Komunalca bolesne lipe zamijenili stablima javora

Snimio čitatelj

FOTO U Golu je stigla prva roda!

OPET KOMADIĆI METALA

Lidl povlači popularni prehrambeni proizvod i vraća kupcima novac

KAMO U NEDJELJU?

Ladies night na Bazenima Cerine

TRAŽITE POSAO?

Možda je ovo idealna prilika za Vas!

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati