Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
VLADEK NUDI SIGURNIJE PUTE

Kalnovečke kamikaze

Piše: Vladek Antolaš – MASTERMIND

Kalnovečke kamikaze postoje. Kamikaze nisu samo suludi šoferi koji se samoubilački napeljavaju za aute po cestama širom Podravine jer i takvih ima i v Kalnovcu, nego tak moremo nazvati i ljude koji se z biciklom upute z Kalnovca v Đurđevec. Neretko su to i deca i starci koji, kak velim, putuju z biciklom prema našem gradu. Ima tu i Picokov koji idu put Kalnovca, da smo si jasni. 

Prva samoubilačka misija je prejti nuz Đurđevečke Pijeske da te kakov vepar ne vruši, a druga postaja takve kalvarije je prejti nuz Stisku da te cucek ne vgrizne. Sami je problem nuz Stisku prejti i motoriziranim šoferima jer navek nešče tam po putu šeta ili barem kakvo dete peska naitava na put pa čak i prođa.  Alternativa biciklista z Kalnovca da dopru do Đurđevca je magistrala, a i to je samoubilački pothvat jer te kamion ošine i pak si nigde. 

Ja nudim evo sigurnije pute.

Ruta A 

Bicikla treba terati put Separacije, no uz oprez na ravnomu delu jer je tam ko na piste, samo kaj jumbo jet ne zatera, no ako preživite do Sepke, dalje je leko. Daj se levo na križanju i put Đurđevca. Taman ako vam ne smeta onaj menši komad nuz Stisku, a ako bi i taj komad zaobišli, onda morate desno pri one “ribnjake” posle sepke i zbijete od Severovcov v Đurđevec.

Ruta B

Ako pak očete izbeči magistralo, onda vam je prejti prema staklenike pa desno iza plinke v rikverc prema stare crpne i od iza nuz kanal dojdete skroz do rampe vu Vinogradske. Je da su poljski puti, al nema kamijonov, samo de koji Ursus prejde.

Ruta C

Ta ruta je pak prek Budrovca i Čepelovca jer tam bude nova biciklistička steza niknula prema gradu. No šalim se, ali kome je do biciklizma i zdravlja, taj more i tud. Da je svet normalen, ne bi ja o ovomu ni pisal.  Na primer, da se reši već jemput problem cuckov koji u čoporima hodaju i ometaju bicikliste z Kalnovca na delu Stiske, ja ne bi imal kaj pisati.  Možda da se mudre glave Kalnovca i Đurđevca sednu pa dogovore da naprave biciklističku stezu koja bi spojila za navek ova dva prijateljska naroda? Nuz Stisku bi trebal i nogostup da se mještani tog naselja imaju kud špancerati, a ne muvati po cesti.

Zapravo, ja ne bi imal o čemu pisati da je više dobrih namera, a menje političkog animoziteta jer je Kalnovec gnezdo HDZ-a, a Đurđevec pak svoju nezavisnost tera. Ljudi dragi, narod je jedno, to znam, a i vozili bi se rado na beciklinu bez straha i sim i tam. Daj se domenite i pitajte ljude kaj im treba, a ne da mene cukaju za rukav da napišem.

Možda se nakon ove kolumne sednu vlasti i dogovore, a do onda kamikaze kak znaju i umiju. Cucki pak ne znaju dok za biciklom beže jel ide Picok v Kalnovec ili Poberun v Đurđevec.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

[BITKA ZA KOKOŠI] Spor između udruge i saveza oko priznanja zahtjeva za izvornost pasmine ne prestaje unatoč odbačenim kaznenim prijavama

Milan Mišir: “Poginut ću ako treba, ali ću kukmicu vratiti u Križevce”

SVEČANOST

FOTO Đurđevački osnovci proslavili Dan škole

Uskoro ih neće biti, pa nek' o njima barem ostane sjećanje na internetu

VIDEO Koprivnički profesor geografije biciklom obišao 37 sela u kojima živi manje od 50 ljudi

MISLI NA ZDRAVLJE

Ovo je najmoćniji prirodni antibiotik: Za pripremu su vam potrebna samo dva sastojka

USKORO NATJEČAJ ZA RAVNATELJA BOLNICE, MATO DEVČIĆ RAZMIŠLJA O TREĆEM MANDATU:

“Skratit ćemo liste čekanja, urediti bolničku ljekarnu i objekt na Šoderici”

PANONSKA AVANTURA

FOTO/VIDEO Vožnjom kanuom i lađom po Dravi pomogli Udruzi Plava krila


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati