Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Klara i Vlado vole se već 50 godina: Bez kompromisa nema uspješnog braka!

Klara (68) i Vlado (71) Turbelija iz Đurđevca u društvu obitelji proslavili su 50. godišnjicu braka. Zlatni pir nije prošao bez prisjećanja na početke njihove ljubavi.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Oboje smo iz Đurđevca pa smo se poznavali od školskih dana. No, spojili su nas jedni svatovi gdje smo se bolje upoznali. Vlado je napravio prvi korak i vrlo brzo smo shvatili da smo stvoreni jedno za drugo – priča nam Klara Turbelija.

U 50 godina zajedničkog života, dodaje Vlado, kao i u svakom braku bilo je uspona i padova, ali bez obzira na nedaće koje nosi život i da mogu, ništa ne bi mijenjali.

– Bez tolerancije i kompromisa nema uspješnog braka. Uvijek smo imali, a i sad imamo, poštovanja jedan prema drugom i odlično se nadopunjavamo, a i to je jedan od recepata za uspješan brak. Ponosni smo na naše godine zajedničkog života, kao i na sinove Veljka, Željka i Zorana te snahe, a unuci Matej, Ivan, Patrik, Tin, Kiara, Leonardo, David i Ivano sad su naša glavna okupacija i uživamo u druženjima s njima – kaže Vlado Turbelija.

Zdravlje ih, kažu Klara i Vlado, dobro služi za njihove godine pa su aktivni i u umirovljeničkim danima. Sinovi sa svojim obiteljima žive u Đurđevcu pa su često svi na okupu, što ih posebno veseli.

– Glavna zanimacija su nam poslovi oko kuće i dani nam brzo prolaze. Sad nam je najvažnije da nas zdravlje i dalje dobro služi tako da možemo sami voditi brigu o sebi i pomagati našim sinovima i unucima koji se stalno trude uljepšati nam umirovljeničku svakodnevicu – zaključila je Klara Turbelija.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI