Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnički otac “zaboravio” na kćer, ostao joj dužan 94.000 kuna!

Općinski sud u Koprivnici uskoro će se baviti 48-godišnjakom iz okolice Koprivnice optuženim da nije plaćao uzdržavanje svoje kćeri. Kako se navodi u optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici, 48-godišnjak od srpnja 2019. pa do prošlog mjeseca, premda je prema sklopljenoj nagodbi bio dužan za uzdržavanje kćeri uplaćivati 3000 kuna mjesečno, to nije činio.

Ova je priča objavljena danas u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Prema optužnici, bio je sposoban privređivati i uplaćivati novac, no umjesto dogovorenog iznosa, uplatio je samo 11.000 kuna premda joj je morao uplatiti još 94.000 kuna koje nije uplatio do podizanja optužnice. Optuženi otac tužiteljima je priznao krivnju i naveo je kako je bolestan i nezaposlen i da je imao jednu vrlo tešku godinu iza sebe.

– Jedno vrijeme radio sam u Njemačkoj gdje sam imao kredite koje sam morao riješiti, a bio sam i na bolovanju i za to vrijeme dobivao sam samo 2500 kuna. Kada sam s kćeri sklopio sporazum, radio sam u Njemačkoj i imao dobra primanja i zbog toga smo se dogovorili da ću plaćati 3000 kuna. Svjestan sam svoje obveze i svoje dugovanje spreman sam podmiriti kada se zaposlim – rekao je tijekom istrage okrivljeni otac.

Ispitana u svojstvu svjedoka, oštećena kćer tužiteljima je potvrdila kako je otac uplatio tri rate uzdržavanja i da na nikakav drugi način nije doprinosio njezinom uzdržavanju. Osim toga, više joj ništa nije platio, a štoviše, s njom više niti ne kontaktira. Navela je kako je redovna studentica i da se sama financira preko student-servisa, a osim toga, ima i određenih zdravstvenih problema. Tužitelji su u kazneni spis kao dokazni materijal protiv okrivljenog oca uvrstili dokument Porezne uprave prema kojem proizlazi kako je od 2019. do 2021. godine ostvarivao prihode, zapisnik sudske nagodbe na Općinskom sudu prema kojem je vidljivo da se obvezao uzdržavati kćer s 3000 kuna, kao i potvrdu da je studentica pete godine fakulteta.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci

obilježen dan općine Novigrad Podravski

Načelnik Brljek: Mnogo radimo, ali najvažniji su ljudi, prijateljstvo i zajedništvo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati