Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničkoj Sani priznanje Najdonator za doniranu hranu potrebitima

Hrvatske tvrtke koje su donirale najviše hrane u prošloj 2021. godini su koprivničke Sana delikatese, Dukat i Konzum.  Najveći donator u kategoriji mikro, malih i srednjih tvrtki, Sana delikatese, prošle je godine donirala hranu prodajne vrijednosti 88.073 kuna bez PDV-a, što čini 1,18 posto godišnjeg prihoda tvrtke. Petu godinu zaredom Mreža hrane i europarlamentarka Biljana Borzan dodijelili su joj priznanje „Najdonator“ za humanitarno djelovanje i društveno odgovorno poslovanje.

– Za mala poduzeća kao što je Sana, uz fokus na razvoj i kvalitetu poslovanja, važno je njegovati i svjesnost o društveno odgovornom poslovanju. Trudimo se stvarati i održavati tu kulturu od početka poslovanja. Iako je ponekad organizacija doniranja zahtjevna te stvara dodatne troškove, ipak su svi članovi Sana tima izuzetno ponosni što to uspijevamo. Iza vrijednosti donirane hrane stoji značajan angažman i trud naših radnika jer je donirana hrana spašena prije isteka roka valjanosti. Na ovaj smo način dvostruko ponosni jer, ne samo što smo hranu donirali onima kojima je najpotrebnije, već se brinemo i o okolišu. Kvaliteta proizvoda, briga za dobrobit ljudi i okoliša, uz zadovoljstvo naših radnika, osnovni su ciljevi poslovanja Sane – kazala je direktorica tvrtke Silvija Repić.

Sana delikatese ovu su nagradu primile treću godinu za redom otkako postoji ova kategorija što je veliko priznanje za trud koji poduzeće ulaže u društveno odgovorno poslovanje. Prema podacima Porezne uprave, ukupna prodajna vrijednost donirane hrane u 2021. godini u Hrvatskoj iznosila je 27.610.857,12 kn bez PDV-a. Edukacija poduzeća i potrošača o sprječavanju bacanja hrane i doniranju, kažu, izuzetno je važna iz socijalnih i ekoloških razloga, a posebno sada u vrijeme visokih stopa inflacije te povećanja cijena hrane.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Gori obiteljska kuća, vatrogasci i policija na mjestu događaja

UMALO NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA KOD ĐURĐEVCA

Umirovljenik se teško zarezao motornom pilom po vratu. U štaglju ga pronašla prestravljena supruga

NAJBOLJI IGRAČ SLAVENA O BUDUĆNOSTI

Mioč: “Pregovaramo, sve će se znati uskoro”

Obavijest potrošačima

Popularni prehrambeni proizvod povlači se s tržišta. Moguća je prisutnost plastike

VEĆ MJESEC DANA NE OBILAZI TEREN

Zapošljava se vozač Bibliobusa koji će kroz mjesec dana voziti i potpuno novo vozilo

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ POTVRDIO NA RKC-U

Doznajemo kolika će uskrsnica biti isplaćena umirovljenicima

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati