Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kraj trakavice s Lovačkim društvom: Majdak izabran za predsjednika od trećeg pokušaja

Trakavica s izborom predsjednika Lovačkog društva Golub iz Velikog Potočeca ovih je dana napokon privedena kraju te je nakon trećeg pokušaja održavanja izborne skupštine na čelo ove udruge postavljen Ivan Majdak, inače poznati Križevčanin i oporbeni gradski vijećnik.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Službeno je to potvrdio Upravni odjel za opću upravu i imovinska prava Koprivničko-križevačke županije, i to putem rješenja od 17. listopada. Time je formalno završena zavrzlama koja je počela još u ožujku, kada je dotadašnji predsjednik Josip Furmeg dao ostavku. Iako je Majdak izabran već tada, dio članova društva upozorio je na nepravilnosti oko samog izbora, i to zato što Majdak nije izabran natpolovičnom većinom.

Nezadovoljni su članovi o problemu istupili i u javnost, ističući kako se Majdak samo želi riješiti svojih neistomišljenika i dovesti nove članove. Međutim, na zadnjoj skupštini, održanoj 15. rujna, za Majdaka je glasalo 11 članova, koliko ih se okupilo, od ukupno 21 člana koliko je tada brojila udruga.   

– U Statutu stoji da se izbor predsjednika mora potvrditi natpolovičnom većinom prisutnih na glasanju, no valja istaknuti da su neki od članova za vrijeme glasanja izašli van, pa su se poslije toga žalili, što je i prihvaćeno. Održali smo i drugu skupštinu koja isto zbog nekih nepravilnosti nije prošla, da bi sad po treći napokon sve normalno prihvatili – napominje Majdak, otkrivši planove za društvo kojim predsjeda.

– Uredit ćemo odnose s lovnim područjem koje bi nam trebalo biti u zakupu. Inače imamo jedan dom, svoje hranilište za divlje svinje, a u planu je dovesti još divljači – kazuje Majdak, istaknuvši kako u lovstvu osobno veći fokus stavlja na sport, slično kako to rade u ribolovstvu.

Što se tiče nezadovoljnih članova, oni su isključeni iz društva, otkrio nam je Majdak. – Skupština je isključila osam članova zbog istupa u medijima u kojima su iznosili neistine. No, primili smo zato pet novih, tako da nas je u ovom trenutku 18 – zaključuje Majdak.

FOTO. Geocaching/Nikola Wolf, arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MLADI SLAVENAŠI U AKCIJI

FOTO Aščić s dva gola slomio Riječane, sjajna serija juniora stala u Dugopolju

Prva svijeća je upaljena, klizalište otvoreno

FOTO/VIDEO Počeo koprivnički advent, građani navalili na kuhanac i kobase, znamo i cijene

"morate ići sasvim polagano, puževim hodom"

Vožnja “popularnim” šodarnim putem prava je avantura, vlasnici uništavaju automobile

MAJSTORI KOVAČI IZ PODRAVINE

FOTO: Marijan i njegovi sinovi jedini se bave gotovo pa izumrlim zanatom od Zagreba do Slavonije

Obitelj iz podravine ističe da je dijete bez razloga završilo u udomiteljstvu

Žele da im se djevojčica vrati, majku optužuju za zlostavljanje

VIDEO

Ova je čarobna snimka nastala jutros u snijegom prekrivenoj Podravini

Upišite pojam koji želite pretraživati