Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kraj trakavice s Lovačkim društvom: Majdak izabran za predsjednika od trećeg pokušaja

Trakavica s izborom predsjednika Lovačkog društva Golub iz Velikog Potočeca ovih je dana napokon privedena kraju te je nakon trećeg pokušaja održavanja izborne skupštine na čelo ove udruge postavljen Ivan Majdak, inače poznati Križevčanin i oporbeni gradski vijećnik.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Službeno je to potvrdio Upravni odjel za opću upravu i imovinska prava Koprivničko-križevačke županije, i to putem rješenja od 17. listopada. Time je formalno završena zavrzlama koja je počela još u ožujku, kada je dotadašnji predsjednik Josip Furmeg dao ostavku. Iako je Majdak izabran već tada, dio članova društva upozorio je na nepravilnosti oko samog izbora, i to zato što Majdak nije izabran natpolovičnom većinom.

Nezadovoljni su članovi o problemu istupili i u javnost, ističući kako se Majdak samo želi riješiti svojih neistomišljenika i dovesti nove članove. Međutim, na zadnjoj skupštini, održanoj 15. rujna, za Majdaka je glasalo 11 članova, koliko ih se okupilo, od ukupno 21 člana koliko je tada brojila udruga.   

– U Statutu stoji da se izbor predsjednika mora potvrditi natpolovičnom većinom prisutnih na glasanju, no valja istaknuti da su neki od članova za vrijeme glasanja izašli van, pa su se poslije toga žalili, što je i prihvaćeno. Održali smo i drugu skupštinu koja isto zbog nekih nepravilnosti nije prošla, da bi sad po treći napokon sve normalno prihvatili – napominje Majdak, otkrivši planove za društvo kojim predsjeda.

– Uredit ćemo odnose s lovnim područjem koje bi nam trebalo biti u zakupu. Inače imamo jedan dom, svoje hranilište za divlje svinje, a u planu je dovesti još divljači – kazuje Majdak, istaknuvši kako u lovstvu osobno veći fokus stavlja na sport, slično kako to rade u ribolovstvu.

Što se tiče nezadovoljnih članova, oni su isključeni iz društva, otkrio nam je Majdak. – Skupština je isključila osam članova zbog istupa u medijima u kojima su iznosili neistine. No, primili smo zato pet novih, tako da nas je u ovom trenutku 18 – zaključuje Majdak.

FOTO. Geocaching/Nikola Wolf, arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti

Već drugi dan su probali što su napravili

FOTO Prvašići iz Podravskih Sesveta na nastavi domaćinstva učili su kako kiseliti krastavce

Raspisan je javni poziv

Ova općina za svako novorođenče jednokratno isplaćuje tri tisuće eura

Mališani iz Molvi istaknuli su se super rezultatima

FOTO Načelnik ugostio male olimpijce

ZBOG NADVOŽNJAKA I NEMARA RADNIKA IMAJU VELIKE PROBLEME

VIDEO Stanari ogorčeni: “Da se žaba popiša mi već plivamo, po dvorištima nam plutaju fekalije”

Završen je proces dubinskog snimanja

Podravka poslala obvezujuću ponudu za tvrtke iz poljoprivrednog sektora Fortenove


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati