Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
posljednji "trzaji" pokušaja stvaranja carstva medicinskog kanabisa u podravini

Krezićev partner kažnjen zbog problema s inspekcijom rada, a firma iz Molva Greda je pred stečajem

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Na Trgovačkom sudu u Bjelovaru priprema se otvaranje stečaja nad tvrtkom Greenbird medical iz Molva Greda, a u isto vrijeme njen direktor Hendrik Rene Feiereis kažnjen je zbog nekooperativnosti s inspekcijom rada i zato što nisu na vrijeme odjavili svoju djelatnicu Zavodu za mirovinsko.

Ovo je ukratko rezime zadnjih „trzaja“ pokušaja stvaranja carstva kanabisa za medicinske svrhe u Podravini! Sve je počelo dolaskom kontroverznog poduzetnika Kristijana Krezića koji je imao velike planove s Koprivnicom i Podravinom, a na kraju je i sam morao „pobjeći“ u Bosnu i Hercegovinu, da bi u međuvremenu bio optužen za kriminal težak više od četiri milijuna eura. Navodno je prevario poslovnog partnera za taj iznos. Lani je čak i osuđen te kažnjen s nešto manje od 700 eura, ali zato što mu je u hotelskoj sobi u Zagrebu pronađen pištolj s mecima koji je nelegalno unio iz BiH u Hrvatsku.

Kristijan Krezić

– Policija sumnja da je u svojstvu direktora trgovačkog društva s područja Koprivničko-križevačke županije 2019. godine, radi stjecanja znatne protupravne imovinske koristi za to trgovačko društvo, doveo u zabludu stranog državljanina – vlasnika drugog trgovačkog društva u inozemstvu, a ujedno i suvlasnika trgovačkog društva s područja Koprivničko-križevačke županije na način da je organizirao lažno potpisivanje ugovora te stranog vlasnika doveo u zabludu o istinitom poslovnom događaju kojim je njihovo zajedničko trgovačko društvo ugovorilo posao u vrijednosti od 117.000.000 eura – potvrdila je policija i dodala kako mu je partner na temelju lažnog zahtjeva za dodjelu sredstava EU fonda na račun njihova zajedničkog poduzeća uplatio 4,3 milijuna eura i time je oštećeno njegovo poduzeće iz inozemstva.

Krezić je, podsjetimo, priču s kanabisom pokušao prvo progurati u Koprivnici, u industrijskoj zoni Danica, tamo je kupio 38.000 kvadrata zemljišta za pola milijuna eura. Ta je parcela i dalje formalno u njegovu vlasništvu prema uvidu u katastarski plan, iako se tamo u posljednje četiri godine nije dogodilo baš ništa. Zasad još nema informacija o tome hoće li Grad uspjeti povratiti i može li uopće do te svoje parcele u Dravskoj. Zasad je još uvijek „status quo“.  Za spomenutog Hendrika Renea Feiereisa mediji špekuliraju da je zapravo Krezićev poslovni partner koji je preuzeo njegov biznis s kanabisom u Podravini nakon što je ovaj otišao u BiH. Feiereis je zbog problema s inspekcijom rada kažnjen s 390 eura, a firma Greenbird medical s 2400 eura.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

LIJEK ZA UGODAN I ZDRAV ŽIVOT

Novi termini vježbi u vodi za zlatnu dob

ROMAN SOVIĆ, VODITELJ ŠKOLE NOGOMETA O LOŠIM REZULTATIMA MLADIH SLAVENAŠA

“Uskoro ćemo imati bolesne mlade ljude ako se svi ne pozabavimo fenomenom modernih tehnologija”

Budite oprezni

Znamo kuda će ove subote ići divlje svinje

POTRAGA SE NASTAVLJA

FOTO Nestala starija žena, traži je stotinjak ljudi, u potragu uključeni i naši HGSS-ovci

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

Upišite pojam koji želite pretraživati