KUL Hlebine: O naivi učilo 16 polaznika 

Od petka do nedjelje održano je sedmo izdanje dječjeg ljetnog kampa KUL Hlebine. Ovogodišnje izdanje okupilo je 16 polaznika iz Zagreba, Koprivnice i okolice koji su kroz tri dana istraživali kulturu i umjetnost sela u kojem je stasala hrvatska naivna umjetnost.

Polaznici su saznali više o tradicijskom načinu života te su se okušali u samostalnom sklapanju tradicijskih minijatura (stolčića, klupa, tronošca) koje su potom ponijeli kući kao suvenir i trajnu uspomenu. Pod mentorstvom Zlatka Kolareka i Stjepana Pongraca, predstavnika Udruge hlebinskih slikara i kipara naive, učili su slikati, a u suradnji s mladim članovima Odreda izviđača Kamengrad iz Koprivnice naučili su kako se podiže šator. Također, naučili su izrađivati luk i strijelu, a druženje su zaokružili izradom slikovnice.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI