Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kutičić: Biciklistima zna zapeti pedala, a pad bi bio posebno opasan

Novoizgrađeni nogostupi po ulicama u Đurđevcu stvaraju probleme pješacima i biciklistima i to zbog rubnjaka. Uz skoro sve nogostupe postavljeni su visoki rubnjaci pa se učestalo zna dogoditi da pješaci i biciklisti zapinju na stazama. Na taj problem upozorio je i Dejan Kutičić, gradski vijećnik SDP-a koji se i sam našao u nezgodnim situacijama zbog povišenih rubnjaka.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Posebno visoki rubnjaci stvaraju probleme biciklistima koji se voze po stazama jer se zna dogoditi da im zapne pedala i ako se ne snađu, mogu se vrlo lako polomiti. Imamo dosta starijih građana kojima je glavno prijevozno sredstvo bicikl pa kako se ne bi dogodili neželjeni slučajevi, bilo bi poželjno da se ne postavljaju visoki rubnjaci – ističe Dejan Kutičić.

Visoki rubnjaci, dodaje on, stvaraju probleme i vozačima u ulicama gdje su ceste uže pa prilikom mimoilaženja s traktorima i kombijima nema mogućnosti da auti prođu po bankini.

Dejan Kutičić

– Znam da postoji histerija podizanja rubnjaka i ne bih se čudio da uskoro budu u visini prozora, ali to po meni i većini vozača nema nikakvog smisla. Još ako se dogodi nesreća pa auto zahvati rubnjak, on će ga podići i posljedice će biti znatno gore od klasičnog izlijetanja s ceste. Problem predstavljaju i stupići koji se postavljaju na sredini ceste na pojedinim dionicima, a ni oni po mom mišljenju nemaju smisla – zaključio je Dejan Kutičić.

Gradonačelnik Hrvoje Janči ističe kako je građevinska struka ta koja određuje postavljanje rubnjaka te da gradska uprava nastoji gdje je god to moguće postaviti polegnute rubnjake upravo zbog problema koje uzrokuju u prometu.

– Nastojimo gdje je god to moguće postaviti polegnute rubnjake i prilikom nedavne izgradnje nogostupa kod zgrade INA-e to je i učinjeno. Uskoro će se u Ulici Matije Gupca graditi nogostup i tu će također biti polegnuti rubnjaci. Postavljanje stupića kod kružnih tokova zahtijevaju Hrvatske ceste i Županijska uprava za ceste i bez njih se ne može dobiti uporabna dozvola pa Grad nema nikakvu nadležnost u tom dijelu – kaže Hrvoje Janči.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

TU, MEĐU NAMA

FOTO/VIDEO Marijan Fuček jedini u Hrvatskoj izrađuje cimbule

Izbjegnuta tragedija

UPRAVO Muškarac vozilom sletio u kanal pun vode, spasili ga u zadnji čas

KANLIZACIJA JE ZAVRŠENA, PROČISTAČ DO KRAJA GODINE

Privodi se kraju projekt vrijedan 35 milijuna eura

Pokidao limeni krov

FOTO Jak vjetar oštetio Palaču pravde

BURAN VIKEND U ŽUPANIJI

Osam kaznenih djela, prometna s ozlijeđenima i požar

TU, MEĐU NAMA

FOTO/VIDEO Vesela petorka večeri provodi na klupici, televizija ih ne zanima

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI