Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Legrad, Drnje, Peteranec i Đelekovec imat će zajedničko komunalno poduzeće

Ako tako općinska vijeća odluče, uskoro će se spojiti komunalni odjeli Legrada, Drnja, Peteranca i Đelekovca. Incijtiva je to koju je pokrenula općina Legrad na čelu s načelnikom Ivanom Sabolićem.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Naime, na dnevnom redu općinskih vijeća spomenutih općina uskoro će biti točke o dokapitalizaciji komunalnog poduzeća Legrad, a tom dokapitalizacijom, doduše u financijskom smislu simboličnom, ali funkcionalno vrlo važnom, općine Đelekovec, Peteranec i Drnje ušle bi u vlasničku strukturu Legradskog komunalnog poduzeća. To je za mještane ovih općina vrlo važno iz nekoliko razloga. Kao prvo, spajanjem komunalnih odjela u zajedničko komunalno poduzeće došlo bi do ušteda preraspodjelom radnika i sličnog. Drugi važan benefit je to što bi općine tada mogle neke komunalne poslove, kao što je ukop preminulih, po povoljnijim cijenama povjeriti tom komunalnom poduzeću bez javnog natječaja, tj. kroz institut povjeravanja poslova, a to vrijedi i za neke druge komunalne i male građevinske poslove.

Tako bi se ubrzala procedura, ali i računi bi se plaćali zajedničkom poduzeću u vlasništvu općine. Treći i ne najmanje važan razlog je to što bi ovakvim spajanjem ove općine ušle u program koji je najavila Vlada, a to znači novčano nagrađivanje općina koje bi se funkcionalno spojile.

– Ove tri općine pokazala su izniman interes za ovakvo spajanje i vrlo je velika vjerojatnost da će doći i do konačne odluke. Također, razgovaramo s još nekim općinama tako da se ova priča može i proširiti, a s jednom smo općinom u intenzivnim razgovorima – naveo je Ivan Sabolić.

Formalan početak ovog procesa očekuje se u idućim danima, kada će biti sazvana sjednica Općinskog vijeća općine Legrad na kojoj će vijećnici, između ostalog, raspravljati i glasati o odluci dokapitalizacije tvrtke LEKO Grad, a radi se o komunalnom poduzeću u vlasništvu općine Legrad.  Ova odluka, ako je vijećnici potvrde, omogućit će općinama da se jave na raspisanu dokapitalizaciju.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

IVAN RADELJIĆ, NOVI TRENER SLAVEN BELUPA, O PLANOVIMA, IGRAČIMA, BUDUĆNOSTI...

Želim da Koprivnica, baš kao u moje vrijeme, opet bude neosvojiva utvrda

Sudarila se dva automobila

FOTO Prometna nesreća na Podravskoj magistrali

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Sudarili se Opel i Peugeot ispred bolnice

problem u prekodravlju

Miljenko: “Međaš je prekopao državno zemljište, ljudi ne mogu do svojih posjeda”

NERADNI DAN

U Koprivnici se sutra ne naplaćuje parking

rogati konj

Generalićeva slika vrijedna 220 tisuća eura stiže u Đurđevac. Nepoznato je pod kojim uvjetima i u kakvom aranžmanu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati