Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
VELIKI USPJEH

Lucija i Dorian potpisali ugovor s najpoznatijim profesionalnim folklornim ansamblom LADO

Članovi KUD-a Petar Preradović Lucija Lenardić i Dorian Rupčić potpisali su u utorak ugovore s najpoznatijim nacionalnim profesionalnim folklornim ansamblom LADO.

– Ansambl narodnih plesova i pjesama LADO raspisao je natječaj za nekoliko radnih mjesta. Prijavili smo se, a audicija se sastojala od pjevnog i plesnog dijela prilikom čega se ocjenjivao raspon glasa kandidata, slušne i plesne sposobnosti. Nekoliko dana nakon audicije pozvani smo na liječnički pregled te potom dobili poziv i ponudu za zamjenska radna mjesta u ansamblu. Jako smo sretni i ponosni što možemo biti dio ansambla LADO i veselimo se novim iskustvima, rekla je Lucija Lenardić.

Kao folklorni plesni par poznati su hrvatskoj kulturno-umjetničkoj sceni. Pod vodstvom mentorice umjetničke voditeljice KUD-a i osnivačice ŽVS Đurđevčice Kristine Benko Markovica, Lucija i Dorian osvojili su 1. mjesto na natjecanju DRMEŠ-DA!, na kojem su se predstavili njenom koreografijom. Lucija je 2018. osvojila nagradu za najplesačicu na istoj manifestaciji, a potom su zajedno bili najbolji na natjecanju Čardaš po naše sa savršenom izvedbom međimurskog folklora.

– Od 2011. smo zajedno u KUD-u Petar Preradović, od 2020. u Folklornom ansamblu Ivan Goran Kovačić u Zagrebu, a od početka idućeg tjedna i zajedno u LADU, rekao je Dorian Rupčić, koji će svoje bogato plesačko, folklorno iskustvo moći pokazati na pravom mjestu i u najboljem okružju.

FOTO Grad Đurđevac

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POSAO SE NUDI I U PODRAVINI

Rastući trgovački lanac traži više od 200 radnika

ROK JOŠ SAMO SUTRA

HZMO objavio jako važan podsjetnik za dio umirovljenika

Obavijest potrošačima

Trgovački lanac dm iz prodaje povlači jedan proizvod i vraća kupcima novac

Pojavila se Nova prijevara

Poznata banka objavila važno upozorenje za građane

MORA BITI PRAVILNO PODEŠEN I STALNO UKLJUČEN

Ovaj kućanski uređaj troši uvjerljivo najviše struje

SAVJETI

Ovo su tri najveće greške koje možete napraviti kada radite čvarke

Upišite pojam koji želite pretraživati