Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Marica gazi sedamdesete, no posao joj teško ne pada: Ako se zapustiš, ne buš nikam mogel

Iako je studeni neobično topao, jesen je u punom jeku i zemlja kreće u mirovanje, odnosno polako se rade pripreme za zimu.

Članak je objavljen u Podravskom listu

Iako pojedine kulture tek čekaju na berbu, brojni se poljodjelci i vrtlari rješavaju svojih ostataka. Jedna od njih je Marica Višak (70) iz Šalamunovca, mjesta u općini Sveti Petar Orehovec koju smo „uhvatili“ taman kako se rješavala onoga što joj je ostalo od zelja koje je posadila. Iako je zelja bilo poprilično, kako kaže Marica, mora se riješiti „škarta“.

– Ono dobro što je bilo od zelja smo nakiselili, a sada je na rasporedu čišćenje vrta. Treba ga pripremiti za oranje. Sve što smo posadili ove godine smo pobrali, a cvijeće ćemo presaditi – govori nam Višak, koja svoje povrće ne prodaje jer nema OPG, već ga uzgaja za sebe, dok ostatak podijeli prijateljima i susjedima.

No, ono što je ostalo od zelja, koje ionako ne spada u kvalitetniji urod, bacit će u biološki otpad, budući da nema zečeve ili slične životinje kojima bi upravo to bilo krasna poslastica. Na vrtu nije sama, a društvo joj prave mačke, koje love miševe i druge glodavce.

Jedna od mački miša je ulovila taman pred nama. Marica se poljoprivredom bavi gotovo cijeli svoj život, a iako sada već u sedamdesetima, nikakav joj posao teško ne pada.

– Živim od poljoprivredne mirovine, a baviti se nečim moraš. Pogotovo u mojim godinama, jer ako se zapustiš, ne budeš nikam mogel – zaključuje Višak.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Obavijest potrošačima

U popularnom prehrambenom proizvodu otkrivena tvar posebno opasna po zdravlje djece

Zanimljivo

Ispijanje kave bi za ljude s ovom krvnom grupom moglo biti štetno za zdravlje

ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO: Slavica (77) muku muči s očnom mrenom i žutom pjegom

"NESTAŠICE SU SVE DUŽE, VEĆE I ČEŠĆE"

Ljekarne u potpunosti ostale bez dva vrlo važna lijeka, a zamjenskih nema

PROVJERITE JESTE LI GA KUPILI

Trgovački lanac iz prodaje povlači popularno piće. Kupce mole da se jave s računom

ne pokušavajte držati korak s ostalim prijateljicama

Dr. Ivo Belan: I žene mogu razviti probleme s alkoholom

Upišite pojam koji želite pretraživati