Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DRAMA NA NEBU KOD BJELOVARA

MiG presreo nepoznati avion! Nije se javljao kontrolnom tornju

Neobična situacija dogodila se u utorak u zračnom prostoru iznad Bjelovara zbog koje je na mjesto događaja morao biti poslan borbeni zrakoplov.

Naime, na radarima koji su zaduženi za praćenje kretanja svih letećih objekata u zračnom prostoru Republike Hrvatske primijećen je nepoznati avion koji je nenajavljeno ušao u zračni prostor. S kontrolnog tornja pokušali su uspostaviti vezu s nestalim avionom, ali bezuspješno.

Na mjesto događaja poslan je borbeni zrakoplov Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MiG-21 koji je presreo civilni zrakoplov koji je nenajavljeno ušao u hrvatski zračni prostor. Riječ je o zrakoplovu oznaka N310FW koji je nakon signalizacije MiG-a sletio na aerodrom Brezovac kod Bjelovara. Presretanje je izvršeno prema svim NATO pravilima i procedurama za takav postupak, a u civilnom zrakoplovu bile su dvije osobe

Uspješna provedba ove zadaće potvrdila je deklariranu sposobnost našeg sustava za nadzor i zaštitu zračnog prostora kao i sve prednosti sudjelovanja u integriranom sustavu zračne obrane NATO-a – poručuju iz MORH-a.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SLIJEDI PRIJAVA ZAVODU ZA SOCIJALNI RAD

Djeca na romobilu izletjela pred auto, ozlijeđena su

milinović pojačava momčad za napad na vrh

Križevčani doveli čak 10 igrača, među njima tri bivša slavenaša, Ukrajinac, Ganac…

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati