Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
izmjene zakona

Ministar najavio besplatne sistematske preglede, evo kad bi mogli početi…

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je izmjene zakona prema kojima će svi građani stariji od 40 godina, a koji nisu bili dvije godine kod obiteljskog liječnika, a takvih je čak 170.000 tisuća, moći odraditi sistematski pregled. Za obavljanje pregleda dobili bi slobodan dan na poslu koji bi im bio plaćen.

Pregledi bi mogli početi već krajem mjeseca, a uključivat će 13 preventivnih pregleda koji će biti odrađeni u jednom danu. Ovaj projekt započet će u četiri županije te se vjeruje kako će mu pristupiti oko 500 do 1000 građana.

Ministar Vili Beroš tvrdi kako će se na taj način smanjiti liste čekanja i smanjiti broj ljudi po bolnicama. Međutim, ne vjeruju svi ovom projektu…

– Mi smo mišljenja zapravo da je to skretanje pozornosti sa prave reforme koje zapravo niti nema. To je zapravo izmišljanje tople vode. Mislim da će se s njima povećati liste čekanja. Uvijek kada dobijete jedan mali patološki nalaz, naravno da će se s njime preporučiti puno toga pa se pitam tko će sve to skupa raditi“, izjavila je Vesna Potočki Rukavina iz Koordinacije liječnika obiteljske medicine za RTL Danas. Sistematske preglede obavljat će obiteljski i bolnički liječnici, a za to bi trebali biti i dodatno plaćeni.

FOTO: twitter/Vlada RH

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OD RAZGOVORA S OGORČENIM RODITELJIMA PROTEKLOG TJEDNA, STVARI SU SE NAPOKON POMAKNULE S MRTVE TOČKE...

VIDEO Leonidu (3) nije odobren upis u dječji vrtić samo zato jer ne vidi na jedno oko

Ljeti je u sobi 35, zimi 15 stupnjeva, tvrdio da hranu mora gutati na silu

Ubojica iz Križevaca žalio se na loše uvjete u Lepoglavi. Sad mora platiti 2.000 eura sudskih troškova

KATICA I ANDRIJA PROSLAVILI DIJAMANTNI PIR

VIDEO “Naše prijateljstvo od ranog djetinjstva u mladosti je preraslo u ljubav”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati