Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
UPRAVO

Ministarstvo poljoprivrede: S hrvatskog tržišta povlače se tri sredstva za zaštitu bilja!

Ministarstvo poljoprivrede na svojim je službenim stranicama upravo objavilo kako se tržišta povlače tri sredstva za zaštitu bilja. Riječ je o dva sredstva koja u sebi imaju aktivnu tvar metiram i jednom sredstvu koje u sebi sadrži klofentezin.

– Provedbenom uredbom Komisije (EU) 2023/2455 оd 7. studenoga 2023. o neproduljenju odobrenja aktivne tvari metiram, koja je stupila na snagu 28. studenoga 2023. godine, propisano je da države članice moraju oduzeti registraciju sredstvima za zaštitu bilja koji sadržavaju aktivnu tvar metiram. Sredstvima za zaštitu bilja, na osnovi aktivne tvari metiram, koji se na tržištu Republike Hrvatske nalaze pod trgovačkim nazivima CABRIO TOP i POLYRAM DF temeljem navedene Uredbe, ukidaju se registracije za stavljanje na tržište Republike Hrvatske s datumom 28. svibnja 2024. godine – navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Na tržištu Republike Hrvatske bit će dozvoljena prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha sredstva za zaštitu bilja CABRIO TOP i POLYRAM DF do 28. kolovoza 2024., a zbrinjavanje, skladištenje i primjena postojećih zaliha sredstva za zaštitu bilja do 28. studenog 2024. godine.

– Provedbenom uredbom Komisije (EU) 2023/2456 оd 7. studenoga 2023. o neproduljenju odobrenja aktivne tvari klofentezin, koja je stupila na snagu 11. studenoga 2023. godine, propisano je da države članice moraju oduzeti registraciju sredstvu za zaštitu bilja koji sadržava aktivnu tvar klofentezin. Sredstvu za zaštitu bilja, na osnovi aktivne tvari klofentezin, koji se na tržištu Republike Hrvatske nalazi pod trgovačkim nazivom APOLLO 50 SC temeljem navedene Uredbe, ukida se registracija za stavljanje na tržište Republike Hrvatske s datumom 11. svibnja 2024. godine – stoji u obavijesti Ministrastva.

Na tržištu Republike Hrvatske bit će dozvoljena prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha sredstva za zaštitu bilja APOLLO 50 SC do 11. kolovoza. 2024., a zbrinjavanje, skladištenje i primjena postojećih zaliha sredstva za zaštitu bilja do 11. studenog 2024. godine.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Snimio čitatelj

FOTO U Golu je stigla prva roda!

OPET KOMADIĆI METALA

Lidl povlači popularni prehrambeni proizvod i vraća kupcima novac

KAMO U NEDJELJU?

Ladies night na Bazenima Cerine

TRAŽITE POSAO?

Možda je ovo idealna prilika za Vas!

savjeti koji će vam uskoro trebati

Ovaj kukac može napraviti ogromnu štetu u vrtu, ali postoji način kako ga se zauvijek riješiti

RADOVI U TIJEKU

Građani se idućih mjesec dana neće moći parkirati ispred dječjeg vrtića

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati