Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mladi članovi župnog zbora najbolje su jamstvo za budućnost

Zbor Župe svete Katarine iz Hlebina u povodu blagdana zaštitnice Župe proslavio je 45. obljetnicu djelovanja. Od samog osnivanja voditelj zbora je Josip Ružić koji je kroz njegovo djelovanje okupio brojne Hlebinčane. Trenutno zbor ima 20-ak članova koji liturgijskim pjevanjem svake nedjelje u povodu značajnih blagdana uveličavaju svete mise.

– Posebno veseli da zbor ima i mlade članove koji su najbolje jamstvo za budućnost. U 45 godina djelovanja obogatili smo i društveni život u Hlebinama, na što smo također ponosni – kaže Josip Ružić.

Često, dodaje on, zbor nastupa i u okolnim župama, kao i na raznim hodočašćima.

– Redovito organiziramo i druženja sa zborovima iz susjednih župa i radujemo se svakom nastupu. Naš jubilej, kao i blagdan Svete Katarine, uveličan je i koncertom Bonifacija Franje na orguljama i sporanistice Natalije Kralj – kaže Josip Ružić.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI