Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Nakon odličnih nastupa na Europskom RoboCup natjecanju

Mladi koprivnički robotičari na prijamu kod predsjednika Republike

Na najvećem Europskom prvenstvu robotičara koje se u Hannoveru održavalo od 13. do 16. lipnja, koprivnički robotičari ostvarili su odlične rezultate pokazavši da se mogu natjecati s robotičarima iz raznih europskih zemalja.

Okupilo se preko 400 natjecatelja u 140 timova iz više od 20 zemalja koji su se natjecali u 13 različitih kategorija. Bilo je izrazito teško i izazovno, a natjecanje je trajalo 4 dana tijekom kojih su učenici 8 do 9 sati dnevno pripremali, testirali, sastavljali i programirali robota da prati zadanu stazu i spasi „žrtvu“ u predviđenom prostoru. Marija Oštrokapa i Ivan Kišićek, polaznici sekcije Robotika u Zajednici tehničke kulture Grada Koprivnice i učenici 6. razreda osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ dosta dobro su se snašli i osvojili odlično 18. mjesto. Mentori učenicima su Maja Treščec i Boris Tonc. U kategorijama Rescue Line i Rescue Line Entry se natjecalo ukupno 52 ekipe.

Zadnjeg dana natjecanja određeni su super timovi te je ekipa ZTK spojena s ekipom iz Mađarske. Brzo su se upoznali i sklopili prijateljstvo te su riješili zadani zadatak i osvojili visoko 5. mjesto.

Povodom ovog velikog uspjeha, predsjednik Republike Zoran Milanović primio je utorak, 18. lipnja u Uredu predsjednika Republike učenike i njihove mentore koji su sudjelovali na ovogodišnjem Europskom RoboCup Junior natjecanju iz robotike. Predsjednik Republike čestitao je svim sudionicima natjecanja, a posebno dobitnicima nagrada koji su mu potom i predstavili nagrađene radove, a zlatnom medaljom nagrađeni roboti-nogometaši i „zaigrali“ su nogomet u Uredu Predsjednika. Dva robota-nogometaša opremljena su kamerama i senzorima kako bi mogli pratiti loptu, na njihovom razvoju radilo se dvije godine i u cijelosti su hrvatski dizajn, pohvalili su se njihovi kreatori.

FOTO Tomislav Bušljeta i ZTK KC

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Simfonijski orkestar HRT-a svirao na trgu sv. jurja

FOTO Skladbe iz najpoznatijih filmova oduševile brojne Đurđevčane

Ljeto na zrinskom je počelo

VIDEO Prepun centar Koprivnice pjeva s Tonyjem u glas

MATURALNA VEČER

FOTO/VIDEO Maturanti zablistali u svečanim modnim izdanjima


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati