Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
UŽAS KOD KOPRIVNICE

Mladić oteo i silovao dvije nemoćne maloljetnice

Mladića iz okolice Koprivnice koji je oteo i silovao dvije maloljetne djevojke čeka višegodišnja robija nakon što je Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojio žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na prvotno izrečenu kaznu. Mladić je proglašen krivim zbog počinjenja kaznenih djela silovanja, protupravnog oduzimanja slobode i spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta i to na području Koprivnice od lipnja do rujna 2019. godine na štetu maloljetnice kad je i on sam bio maloljetan, točnije imao 17 godina te u studenom i prosincu 2020. godine na štetu druge maloljetnice.

Naime, prvostupanjskom presudom 21-godišnjaku je izrečena kazna maloljetničkog zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci. Međutim, Visoki kazneni sud je prihvatio žalbene argumente državnog odvjetništva da je izrečena kazna preblaga s obzirom na težinu i okolnosti počinjenih kaznenih djela te je osudio 21-godišnjaka na kaznu maloljetničkog zatvora u trajanju od četiri godine. Visoki kazneni sud Republike Hrvatske je prihvaćanjem žalbe državnog odvjetništva ukinuo dio presude kojom je optuženik oslobođen optužbe za kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, utvrdivši da je prvostupanjski sud pogrešno utvrdio činjenice i neosnovano oslobodio optuženika te je predmet vraćen Županijskom sudu u Varaždinu radi ponovnog suđenja.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

đurđevčanin ističe da je osuđen unatoč brojnim nepravilnostima

VIDEO Mario: “Događaju se čudne stvari. Fotografije i dokumenti nestaju, svaka mi je žalba odbijena”

KORISNE INFORMACIJE

HŽPP: U ovim slučajevima putnici imaju pravo na povrat novca

Sadržajno prijepodne u Đurđevcu

FOTO/VIDEO Podravska Sahara dobila nove stanare, topovi zapucali u pozdrav proljeću

FINI PLODOVI PROLJEĆA

Ovo popularno voće lijek je za visoki krvni tlak

PROTIV 34-GODIŠNJAKA PODNESENA KAZNENA PRIJAVA

Podravec lažno prijavio pucnjavu. Mogao bi u zatvor

u ludbregu se na desetak lokacija gradi stotinjak stanova

Stanovi jeftiniji nego u Koprivnici, kupuju ih mladi domaći ljudi


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati