Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muče vas komarci – možda je kava baš pravo rješenje!

Ljubitelji kave mogu imati manji rizik od nastanka raka, srčanih oboljenja i Alzheimerove bolesti. Neka istraživanja sugeriraju i da konzumiranje kave smanjuje rizik od depresije. Međutim, osim dobrog okusa, korisna je i u vašem kućanstvu. Sadrži diterpene koji mogu biti toksični za insekte. Kavom možete odvratiti komarce, voćne muhe, bube i druge štetočine od vaše kuće.

Nekoliko zrna kave ostavite u blizini gdje se skupljaju insekti, nakon nekog vremena više ih nećete primijetiti. Ako želite da vaše rezano cvijeće traje nešto duže nego inače, stavite malo kave u vodu. Na neke biljke to djeluje jako dobro vjerojatno zbog magnezija i kalija koji se nalazi u kuhanoj kavi. Kava može osvježiti miris vašeg tepiha baš poput sode bikarbone. Tepih pospite kavom, ostavite preko i ujutro dobro usisajte. U zimsko doba kava može biti odlična zamjena za sol. Stvara trenje pa je slobodno pospite po putu. Također, sadrži dušik koji pomaže da se riješite loših mirisa. Vrećicu s kavom stavite u cipele i one će uvijek biti mirisne.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PRVO JU JE ZAPEKLA DESNA STRANA GLAVE, A ONDA POČELO SUZITI OKO

VIDEO Nada (66) je doživjela moždani udar, a da toga nije bila niti svjesna

OBAVIJEST POTROŠAČIMA

U popularnom prehrambenom proizvodu otkrivena tvar štetna za zdravlje

Povećanje primanja i datum isplate

HZMO ima važnu obavijest za sve umirovljenike

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati