Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NOVA ŠKOLA NA PODOLICAMA USKORO DOBIVA NOVE VANJSKE SADRŽAJE

Na igralište stiže nova atletska staza s tartan podlogom, uredit će se i okoliš

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Godinu dana nakon što je otvorena, osnovna škola Podolice izabrana je među tri u našoj županiji u kojoj se provodi cjelodnevna nastava. Riječ je o četverogodišnjem eksperimentalnom projektu u koji su uključene 64 hrvatske škole, a koji sa sobom nosi i određene benefite. Tako je najnovija koprivnička škola u sklopu projekta dobila 400 tisuća eura za opremanje i određene preinake unutar zgrade, no s obzirom na to da je riječ o novom objektu, veći dio tog novca usmjerit će se na uređenje vanjskog prostora, kako bi se dodatno proširio sadržaj za mališane. Točnije, uredit će se okoliš i vanjski sportski teren, što je otkriveno u gradskim aktima, odnosno u planu nabave za 2024. godinu. Procijenjena vrijednost nabave je nešto veća od 120 tisuća eura, a više informacija o svemu otkrila nam je ravnateljica škole, Helena Knežević.

– Najveći problem predstavlja nam zelena površina pored školske zgrade, odnosno iznad igrališta. Vrlo je neravno, dosta grbavo, vide se rupe, zemlja čak i propada na nekim mjestima, jer je sve to još prilično friško, a puno toga se tamo navozilo. Sukladno tome, ta zelena površina ničemu ne koristi pa smo je odlučili poravnati i urediti kako bi se stavila u funkciju. Želja je da tamo imamo određene aktivnosti s djecom, a možda bismo posadili i bilje, uredili vrt, voćnjak. Kažem, ideje postoje, ali moraju se još dodatno razraditi – pojasnila je. Također, u planu je i intervencija na vanjskom igralištu, gdje bi se postavila nova atletska staza.

– Ne bi to bila klasična, kružna staza kao, recimo, kod škole Antun Nemčić Gostovinski, jer za tako nešto nema mjesta. Ta naša staza bit će ravna, duga otprilike 70 do 80 metara i s nekoliko trkačkih staza s tartan podlogom. Postavila bi se iza golova, prema ogradi koja razdvaja školu od sporedne ceste. Neke ponude već smo dobili i to će nam biti super za tjelesni, ali i ostale rekreativce koji koriste igralište, a kojima takav sadržaj u tom dijelu grada nedostaje – istaknula je ravnateljica Knežević. Sve to uskoro bi se moglo realizirati, jer u aktima piše da je planirani početak postupka prvi kvartal aktualne godine.

– O rokovima mi je teško pričati, ali nekako se svi nadamo da će se sve to napraviti još ove školske godine. Ako ne, onda tijekom ljeta kako bi sve bilo spremno za početak sljedeće školske godine – poručila je Knežević, koja se dotakla i cjelodnevne nastave, na koju su se, kako kaže, svi dobro privikli.

– To duže ostajanje u školi najteže je bilo na samom početku, ali sad stvari funkcioniraju i programe u hodu poslagujemo kako nam odgovara, jer nismo dobili nikakve upute od Ministarstva, već je školama ostavljeno da si same organiziraju programe. Slušamo djecu, slušamo roditelje i smatramo da je to jedini ispravan način. Nekih većih promjena nema, osim što je obavezna nastava za one od prvog do četvrtog razreda do 14 sati, a za starije do 15 sati. Nakon toga su izvannastavne ili školske aktivnosti, koje nisu obavezne, ali jako velik broj djece ostaje na njima. Tako si mimo nastave odrade još nešto u školi, nešto napišu ili uče, što je bolje i za njih, jer im kasnije ostane više slobodnog vremena, a pretpostavljam, samim time, i za roditelje – zaključila je Knežević.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

vrući županijski 'mercato'

Drnjančani Starigradu oteli najvećeg bisera, ovi uzvratili s pet novih imena, pojačale se i Močile

SAVJETI

Ako želite triput više plodova u svom vrtu, pospijte biljke ovim sastojkom

MAČKA ĐURĐA I PAS BEZ ŠAPE ĐURO ODLIČNO SE SLAŽU

VIDEO Božidar: “Mislim da je moja Đurđa dvospolac. Ima muški i ženski spolni organ”

VEĆ GODINAMA MUČI JU OSTEOPOROZA

VIDEO Marija: “Ne dam se makar me kosti bole, a čak sedam puta su me operirali”

otkrivaju se karte

Lepinjica u Azerbajdžan, želje bivši slavenaši, ali i dobro poznata krila. Evo tko je sve u igri

Nastavili tradiciju

FOTO Svetom misom i paljenjem krijesa proslavili Ivanje


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati