Sjajne vijesti za sve ljubitelje Šoderice. Nakon godina iščekivanja na obali jezera, u bivšem odmaralištu INA-e, uskoro se otvara restoran. U ovaj poslovnih pothvat bacila se Koprivničanka Diana Dobrić s partnerom. Kako je pojasnila, ovih dana bave se rješavanjem minimalnih tehničkih uvjeta i čim to riješe, kuhinja restorana će proraditi.
– Nudit ćemo jela od slatkovodne ribe, fiš, prženu ribu, domaće tjestenine s piletinom i ribom, vege varijantu i roštilj na ugljen, uz raznovrsne priloge – pojasnila je Dijana koja je uz Šodericu vezana od malih nogu jer njena obitelj tamo posjeduje vikendicu te jako dobro poznaje njen teren i uvjerena je da poslovni potencijal postoji.
– Na Šoderici smo starosjedioci, u ovaj posao ulazim sa zaručnikom koji je po struci kuhar, a kuhinja je i moja struka jer sam se za vrijeme studiranja zainteresirala i prebacila u kulinarske vode. Nakon što smo odradili dosta sezona na moru, odlučili smo se okušati ovdje. Ovo je bio jedini objekt u krugu od 20 kilometara koji je bio dobro opremljen i nije tražio velika dodatna ulaganja. Sad nam još samo preostaje rješavanje papirologije – rekla je Dijana.
FOTO arhiva