Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nabavljena nova interventna oprema i odijela

Vatrogasna zajednica grada Đurđevca osigurala je bespovratna financijska sredstva iz fonda solidarnosti Europske unije.

Temeljem odrađenih je aktivnosti Vatrogasna zajednica javljanjem na raspisani poziv osigurala 81.000 kuna bespovratnih sredstava, a nabavljena su nova interventna odijela i vatrogasna oprema koja će zamijeniti staru koja se koristila na odrađenim intervencijama.

Oprema će ovaj tjedan biti podijeljena vatrogasnim društvima, članovima VZG-a Đurđevac. Naime, dvojica vatrogasaca s područja VZG-a Đurđevac su temeljem zapovijedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika sudjelovali na sanaciji posljedica od potresa na području Sisačko-moslavačke županije počevši od 28. prosinca 2020. godine.

Predsjednik VZG-a Đurđevac Alen Škudar u Ministarstvu unutarnjih poslova u Zagrebu potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava.

– Zajednica ulaže sredstva u nabavu nove i moderne opreme te edukaciju vatrogasaca koje financira iz uspješnih prijava na raspisane natječaje. Nova će nam oprema olakšati djelovanje na  intervencijama te u konačnici pružiti veću sigurnost našim građanima – rekao je Alen Škudar.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI