Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PROBLEMI SA ZASTARJELOM VODOVODNOM INFRASTRUKTUROM

Najgušće naseljeni kvart ide u cjelovitu obnovu, od aglomeracije još ništa

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

LUDBREG – Mještani Ulice Augusta Šenoe i okolnih ulica vrlo često unazad nekoliko godina imaju problema s pucanjem vodovodnih cijevi. Kako nam stanovnici govore, gotovo svakih mjesec dana na ovom relativno malom području pukne vodovodna cijev. Voda onda poplavi ili parkiralište ili nečiji vrt, ovisno o tome gdje se puknuće dogodilo.

Radi se o jednom od najgušće naseljenih kvarova u Ludbregu jer se ondje nalaze stambene zgrade i to ovaj problem čini još aktualnijim.  

Kao što je poznato, veliki dio vodovodne, ali i infrastrukture odvodnje otpadnih voda u Ludbreg treba obnovu, a uz to je prijeko potrebno izgraditi pročistač otpadnih voda, kako zbog ekoloških razloga, tako i zbog gospodarskih, jer proizvodni pogon svakako treba pročistač voda, a njegov nedostatak odbija moguće investitore. S projektom aglomeracije stalo se još 2019. godina kada je dobivena građevinska dozvola, ali taj projekt u potpunosti je stao jer su drugi projekt bili prioriteti, a ne škodi podsjetiti na to da su odnosi bivše uprave Varkoma s Gradom Ludbregom bili na niskim granama, što zasigurno nije pomoglo ludbreškom projektu. 

Postoji dobra i loša vijest u ovom slučaju. Dobro je to što će spomenuti dio grada uskoro dobiti novu vodovodnu mrežu.

– Istina je da je u Šenoinoj i Školskoj ulici evidentiran veći broj kvarova u prethodnih pet godina te je taj dio grada predviđen za rekonstrukciju, odnosno zamjenu vodovodne mreže i priključaka. Pokušat ćemo zajedno s gradonačelnikom naći način da se izvrši cjelovita rekonstrukcija spomenutih ulica. Izvođenje radova predviđamo započeti u sljedećoj godini – kazao je direktor Vakoma Bruno Ister. 

No, u projektu aglomeracije nažalost ništa novog te njegova realizacija nije niti na vidiku.

– Što se tiče aglomeracije Ludbreg, tu zasad nema pomaka. I dalje se čeka model financiranja posla koji je prema sad već zastarjelim procjenama koštao oko 60 milijuna eura – naveo je Ister. No, na kraju podsjetimo i da je varaždinski župan Anđelko Stričak nedavno, nakon rasprave oko ovog problema, javno izgovorio da će se projekt aglomeracije Ludbreg realizirati. Kada i kako, ostaje za vidjeti.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaja ubojstva

TRAGOVA NASILNE SMRTI NEMA

Umirovljenik (74) upao u potok dubine jedan metar. Utopio se

podravski na mjestu događaja

FOTO Težak sudar dvaju vozila, jedna osoba ozlijeđena

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

PRIJEVARA U TIJEKU?

Sumnjiva tvrtka građanima nudi štednju za mirovinu, budite na oprezu

kup spektakl u gradu podno kalnika

FOTO Kakva ludnica! Križevčani na Mladenov pogon izbacili Šibenčane i Carevića za najveći uspjeh u povijesti kluba

Upišite pojam koji želite pretraživati