Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
20. natjecanje mladih Crvenog križa

Najuspješnija OŠ Koprivnički Bregi, druga OŠ A.N.Gostovinski

Nakon dvije godine u Koprivnicu se vratilo natjecanje mladih Crvenog križa. Natjecanje se održalo u subotu u Osnovnoj školi Podolice te je sveukupno sudjelovalo 12 ekipa osnovnih i srednjih škola s područja djelovanja GDCK Koprivnica.

-Ekipe su pokazale teoretsko znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, prvoj pomoći i poznavanju ljudskih prava, dok su na praktičnom dijelu na radilištima s realističnim prikazima situacija i ozljeda pokazali vještine pružanja prve pomoći – govore iz Crvenog križa.

U kategoriji podmlatka pobijedila je ekipa OŠ Koprivnički Bregi s mentoricom Rosanom Vucković Kišić. Drugo mjesto osvojila je ekipa koprivničke OŠ Antun Nemčić Gostovinski čiji je mentor Goran Višak, a treće ekipa OŠ Braća Radić iz Koprivnice s mentoricom Lidijom Petras. U kategoriji mladeži najbolja je bila ekipa Srednje škole Koprivnica s mentoricom Anitom Galinec, drugo mjesto osvojila je ekipa Gimnazije Fran Galović s mentoricom Kristinom Bukvić, dok je treće mjesto zauzela ekipa Obrtničke škole Koprivnica s mentoricom Petrom Zrinski.  Sudjelovale su još ekipe Podolice 1 i Podolice 2 čiji je mentor Miroslav Kanisek, ekipa OŠ Sokolovac s mentoricom Jelenom Hunjadi, ekipa OŠ Prof. Blaža Mađera iz Novigrada Podravskog s mentoricom Kristinom Ružić Spitek, ekipa OŠ Andrije Palmovića iz Rasinje s mentoricom Marinom Kovaček i ekipa OŠ Gola s mentoricom Sandrom Slama.

Najuspješnija ekipa iz svake kategorije na ovom natjecanju plasirala se na međužupanijsko natjecanje u Bjelovaru 1. travnja, gdje će biti odlučeno tko će predstavljati ovaj kraj na državnom 24. natjecanju mladih.

FOTO: Tea Gašparić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

JESTE LI ZNALI?

Popularna plava Nivea pravi je lijek za mnoge zdravstvene probleme

Jeste li znali?

Ovo je jedan od najzdravijih začina na svijetu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati