Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
20. natjecanje mladih Crvenog križa

Najuspješnija OŠ Koprivnički Bregi, druga OŠ A.N.Gostovinski

Nakon dvije godine u Koprivnicu se vratilo natjecanje mladih Crvenog križa. Natjecanje se održalo u subotu u Osnovnoj školi Podolice te je sveukupno sudjelovalo 12 ekipa osnovnih i srednjih škola s područja djelovanja GDCK Koprivnica.

-Ekipe su pokazale teoretsko znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, prvoj pomoći i poznavanju ljudskih prava, dok su na praktičnom dijelu na radilištima s realističnim prikazima situacija i ozljeda pokazali vještine pružanja prve pomoći – govore iz Crvenog križa.

U kategoriji podmlatka pobijedila je ekipa OŠ Koprivnički Bregi s mentoricom Rosanom Vucković Kišić. Drugo mjesto osvojila je ekipa koprivničke OŠ Antun Nemčić Gostovinski čiji je mentor Goran Višak, a treće ekipa OŠ Braća Radić iz Koprivnice s mentoricom Lidijom Petras. U kategoriji mladeži najbolja je bila ekipa Srednje škole Koprivnica s mentoricom Anitom Galinec, drugo mjesto osvojila je ekipa Gimnazije Fran Galović s mentoricom Kristinom Bukvić, dok je treće mjesto zauzela ekipa Obrtničke škole Koprivnica s mentoricom Petrom Zrinski.  Sudjelovale su još ekipe Podolice 1 i Podolice 2 čiji je mentor Miroslav Kanisek, ekipa OŠ Sokolovac s mentoricom Jelenom Hunjadi, ekipa OŠ Prof. Blaža Mađera iz Novigrada Podravskog s mentoricom Kristinom Ružić Spitek, ekipa OŠ Andrije Palmovića iz Rasinje s mentoricom Marinom Kovaček i ekipa OŠ Gola s mentoricom Sandrom Slama.

Najuspješnija ekipa iz svake kategorije na ovom natjecanju plasirala se na međužupanijsko natjecanje u Bjelovaru 1. travnja, gdje će biti odlučeno tko će predstavljati ovaj kraj na državnom 24. natjecanju mladih.

FOTO: Tea Gašparić

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI