Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Nova svjetska izložba u Muzeju Grada Đurđevca

Nakon Picassa, Chagalla, Dalija, Da Vincija i Toulouse-Lautreca, dolazi i Pjesnik boja

Nakon izložbi Pabla Picassa, Marca Chagalla, Salvadora Dalija, Čudesnih napravi Leonarda da Vincija, Hundertwassera i Hasegawa te Henrija de Toulousea – Lautreca čija su se djela mogla pogledati sve do nedavno, Muzej Grada Đurđevca i u 2024. godini priprema izložbu umjetnika svjetskog glasa. Kako je vidljivo u Programu rada đurđevačkog muzeja za sljedeću godinu, u planu je ugostiti inozemnu izložbu čuvenog španjolskog slikara, grafičara, kipara i keramičara Joana Miróa (1893-1983).

-Muzej Grada Đurđevca planira nastaviti s organizacijom izložbenih inozemnih projekata nakon uspješnih prethodnih, što pokazuje interes publike i brojni posjetitelji tijekom proteklih organiziranih izložbi te održivost temeljem iskazanih brojnih dolazaka grupa i pojedinaca – ističu iz Muzeja Grada Đurđevca u kojem će se tako i sljedeće godine moći pogledati jedna od najznačajnijih izložbi istočno od Zagreba.

Izložba djela legendarnog katalonskog umjetnika zvat će se Pjesnik boja, a bit će to svakako još jedna u nizu izložbi koja će u Đurđevac privući posjetitelje iz cijele Hrvatske pa i šite. Nakon što je počeo stvarati pod utjecajem Vincenta van Gogha, Miró se kasnije razvijao pod utjecajem dadaizma da bi kasnije skrenuo prema nadrealizmu i apstrakciji.

-Ostvario je vlastiti stil pun asocijativne simbolike, poetike i humora. Arabesknim crtežom, bizarnim i maštovitim kolorističkim i geometrijskim kombinacijama stvarao je fantazmagorične kompozicije. Svoj osebujan način primjenjivao je u baletnoj scenografiji i kostimografiji, nacrtima za vitraje i tapiseriju, plakatima, keramici, sitnoj plastici i kipovima u bronci. Ilustrirao je mnogobrojna književna djela – navode iz Muzeja Grada Đurđevca.

FOTO Grad Đurđevac

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Snimio čitatelj

FOTO U Golu je stigla prva roda!

OPET KOMADIĆI METALA

Lidl povlači popularni prehrambeni proizvod i vraća kupcima novac

KAMO U NEDJELJU?

Ladies night na Bazenima Cerine

TRAŽITE POSAO?

Možda je ovo idealna prilika za Vas!

savjeti koji će vam uskoro trebati

Ovaj kukac može napraviti ogromnu štetu u vrtu, ali postoji način kako ga se zauvijek riješiti

RADOVI U TIJEKU

Građani se idućih mjesec dana neće moći parkirati ispred dječjeg vrtića

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati