Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
U ĐURĐEVAČKOJ GIMNAZIJI čak 20 PRAZNIH STOLICA

Nastava je počela, no nisu svi razredni odjeli popunjeni: Pogledajte slobodna mjesta…

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Počela je nova školska godina, no nisu svi razredni odjeli u srednjim školama popunjeni prema očekivanjima. Najviše slobodnih mjesta, prema stranici upisi.hr, ostalo je u Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu. Ondje su upisana dva razreda s po 14 učenika, a bilo je predviđeno da će se upisati dva razreda s po 24, odnosno ukupno 48 učenika. Niti jedan se novi učenik u đurđevačku Gimnaziju nije upisao u drugom roku, a ravnatelj Tomislav Ostojić istaknuo je da nije postojala opasnost da Ministarstvo zaprijeti ukidanjem pojedinih smjerova.

– Naravno da je upisano puno manje učenika nego što smo očekivali. Godina je očito takva kakva je, a od 19 odlikaša iz osnovne škole u Đurđevcu, njih 18 je došlo k nama. Generacija je očito bila nešto slabija nego što su bile prijašnje i nadam se da se ovakva situacija više neće ponavljati jer tada bismo mogli biti u problemima. Prošle školske godine imali smo 41 maturanta, prije tri godine 47 i uvijek je otprilike bilo tako nekako, a vjerujem da će se situacija popraviti već sljedeće godine – istaknuo je Ostojić.

U Gimnaziji Fran Galović u Koprivnici ostalo je sedam nepopunjenih mjesta, a u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci nema slobodnih mjesta. Iako je osjetno kako je sve veći interes i za obrtnička, odnosno strukovna zanimanja, nisu svi razredni odjeli popunjeni prema planovima. U Strukovnoj školi Đurđevac ostalo je tako ukupno 29 slobodnih mjesta nakon ljetnog roka, od čega najviše u usmjerenju tehničar za računalstvo, čak 13.

– Na ovom drugom, ljetnom roku upisalo nam se ukupno četvero učenika. Najvažnije je da idu programi za sva zanimanja koja smo predvidjeli, a najviše slobodnih mjesta ostalo je za smjer tehničar za računalstvo i dosta za konobare. No, konobari, kuhari i stolari idu skupa u isti razred, a imamo još i dodatni rok kada već krene nastava i ranijih godina znali su se učenici upisivali i tada. Na kraju, nismo nezadovoljni brojem upisanih učenika iako se uvijek nadamo da će ih biti više – rekao je ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar. Gotovo 30 mjesta ostalo je ispražnjeno u Srednjoj gospodarskoj školi Križevci, a nešto više od 20 slobodnih mjesta u koprivničkoj Obrtničkoj školi. Ni Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači nije potpuno popunjena, ali je zato u ludbreškoj Srednjoj školi ostalo samo jedno slobodno mjesto. I to ono za pomoćnog bravara.

Slobodna mjesta u srednjim školama

Gimnazija Đurđevac – 20; Strukovna škola Đurđevac – konobar 4, kuhar 2, pomoćni kuhar i slastičar 7, tehničar za računalstvo 13, web dizajner 3; Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci – 0; Srednja gospodarska škola Križevci – agroturistički tehničar 14, cvjećar 8, poljoprivredni gospodarstvenik 7; Srednja škola Ivan Seljanec Križevci – zidar 2; Srednja škola Koprivnica – kemijski tehničar 5; Gimnazija Fran Galović Koprivnica – 7; Obrtnička škola Koprivnica – elektroinstalater 3, elektroničar – mehaničar 2, konobar 2, mesar 3, pekar 4, plinoinstalater 2, pomoćni kuhar i slastičar 2, pomoćni pekar 4, slastičar 1; Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača –konobar 6, kuhar 4, mehaničar poljoprivredne mehanizacije 5, poljoprivredni gospodarstvenik 9, poslovni tajnik 5; Srednja škola Ludbreg – pomoćni bravar 1.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

EKSPLOZIJA PLINSKE BOCE UNIŠTILA IM SVE ŠTO SU CIJELI ŽIVOT GRADILI

VIDEO Dragica: “Hoću samo svoju hižu, nikaj drugo mi ne treba, nikakvo bogatstvo!”

TU, MEĐU NAMA

FOTO/VIDEO Marijan Fuček jedini u Hrvatskoj izrađuje cimbule

Izbjegnuta tragedija

UPRAVO Muškarac vozilom sletio u kanal pun vode, spasili ga u zadnji čas

KANLIZACIJA JE ZAVRŠENA, PROČISTAČ DO KRAJA GODINE

Privodi se kraju projekt vrijedan 35 milijuna eura

Pokidao limeni krov

FOTO Jak vjetar oštetio Palaču pravde

BURAN VIKEND U ŽUPANIJI

Osam kaznenih djela, prometna s ozlijeđenima i požar

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI