Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

„Nekima je problem napraviti desetak koraka pa parkiraju na atletsku stazu”

Nakon što je oštećena nova atletska staza na igralištu pokraj Osnovne škole u Ludbregu, oštećena je i ona novoizgrađena pokraj stadiona Podravine. Oštećene su na isti način, vožnjom automobila po stazi. To je prelomilo te je gradska uprava donijela odluku kojom će vjerojatno zauvijek za automobile i ostala vozila zatvoriti taj dio grada.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Do sada se prometovanje i besplatno parkiranje toleriralo, jer nisu nastajale nikakve velike štete, osim uništavanja trave na pojedinim dijelovima, koji su vozačima bili najprimamljiviji te su ih najčešće koristili. Nesretno, baš na tim atraktivnim dijelovima zemljišta za parking na crno nastala je sasvim nova atletska staza. Neki vozači bili su ipak sretni, jer tada nisu imali problema s blatom u kišnim dnima. No, to je parkiranje opet napravilo štetu na atletskoj stazi te su i tamo vidljivi tragovi automobilskih guma. Upravo zato je postavljena rampa s lokotima na ulaz u taj predio te je zatvoren, recimo to tako, jedan alternativni pravac u Ludbregu za vozače koji su ga koristili iz raznih razloga.

– Oni koji možda imaju neispravna i neregistrirana vozila neće baš moći koristiti taj pravac. Građani koje se bave tenisom i sportom morat će napraviti tih dodatnih nekoliko desetak koraka do dvorane, što je do sada bio problem. Isto tako, oni koji se bave ribolovom, neće moći automobilima doći skroz do Bednje – prilično ljutit, barem prema tonu glasa, bio je Dubravko Bilić dok je objašnjavao razlog ove odluke na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

Podsjetimo, atletske staze u Ludbregu koštale su 1,2 milijuna kuna, ona pokraj Podravine, te oko pol milijuna kuna ona pokraj škole.

No, postavlja se i pitanje kada će se dovršiti sportski park između stadiona Podravine i svetišta, jer nakon izgradnje atletske staze planirana je i izgradnja drugih borilišta unutar same staze. No, kako izgleda, to se neće dogoditi tako brzo.

– Što se sportskog parka na Podravini tiče, tu je problem Aglomeracija. Projektom je predviđeno da cijevi prolaze kroz stazu, teniske terene i budući nogometni teren s umjetnom travom kako bi se došlo do pročistača otpadnih voda koji se nalazi u Meki. Cjevovodi prolaze kroz same sportske terene i ne možemo nijedan završiti jer nema smisla nešto izgraditi pa ona za kratko vrijeme trgati – naglasio je Bilić.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VOZIO BEZ VOZAČKE

Mladić (24) Audijem umalo pregazio policajku. Spasila se u posljednji čas…

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA, 7. DIO

Osmislio je HDZ-ovo ime i u maniri pravog trilera organizirao osnivanje stranke na “nejavnom mjestu”

Četvero ozlijeđenih nakon prometne nesreće

FOTO Izgubila kontrolu nad BMW-om i udarila u kombi pun djece, bilo i ozlijeđenih

Razvalio vrata sobe u kojoj se sklonila

Užas u Podravini: Divljački nasrnuo na trudnu partnericu pred susjedima, izudarao ju šakama

Važna obavijest

KTC moli sve kupce ovog proizvoda da se jave na prodajno mjesto

Mještani Ulice Pušća pitaju se kada će biti gotovi radovi

Rekonstrukcija traje do kraja mjeseca, nakon toga slijedi asfaltiranje


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati