Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Novi Limitator: Denešnja deca nemaju pojma kak lepo žive

Piše: Vladek Antolaš – Mastermind

Dovoljno sam ostarel da pripovedam kak je negdar nama bilo, pa evo prilike da i vama spripovedam. Donosim rang-listu „najmrskijih“ mog djetinstva.

Duhovite i pametne kolumne našeg Masterminda potražite ponedjeljkom u tiskanom izdanju Podravskog lista

10. Nošenje veste od stareše sestre.

Vestu je sestra prerasla pa je automatizmom ta vesta postala moja. Sve kaj je mati mudro kupila sestri u neutralnim bojama postalo je moje. Kaj češ gore  nego da te svi poznaju po sestrine kape?

9. Spat dok su došli gosti.

Ni den denes ne razmem zakaj smo morali iti spat ili barem v drugu sobu dok su došli gosti. Nema gore muke Isusove od znatiželje kaj se starci mene.

8. Zaključan telefon z lokotom

Mi nesmo imali mobitele nego telefona na kotač, a i toga su nam povremeno zaključavali da ne bi trošili impulse. Istini na srce, mi smo telefona koristili da zivkamo na Elektru ili nasumično po imeniku i ljudima prdimo u slušalicu.

7. Skupljanje krumperovih zlatic

Skupljanje zlatic bil je jeden od najgroznijih poslova koje je jedno dete moglo obavljati. Zlatice su se ručno „brale“ vu vedricu z vodom. Gore od gorega je bilo kupiti one male gmizave, a najgore stiskati ona žuta jajca koja su se kotila ispod listja. Uf, begaj.

6. Branje derektora koji se trusi

Šesto najgore je baš to. Bereš gorice, a prezreli detektor se trusi i pada širom po zemlje. Imaš osečaj da, ako kihneš, budu bobe na celomu redu spale pa ti kumić pomalo prebiraš z mokre trave. To je bila preteča igre Pokemona  jer si moral skupit sve.

5. Škola

Škola je svevremenski problem svakog deteta pa se tak ni vašem kolumnistu neje išlo v školu. Nekak su deca jedva čekala da dobe kozice ili barem kakvu preladu od zanovtanih prsti na sanjkanju. Ma samo da se sraćka trefi pa da ostanem sam doma koji den kroz tjeden.

4. Čekanje jape v autu

Smrtna dosada je dok moraš čekati japu v autu dok si on nekaj obavi za pet minuta samo. To je bila klasika svakog putovanja. Ili si čekal pred dućanom ili pred ambulantom.  Čekal si v Zagrebu, Varaždinu, Belovaru (bokte). Najduže je čekanje pred birtijom ili pred vatrogasnem domom dok je bila zabava, a onda je bilo čekanje i spanje v autu.

3.Držanje zdele za krv

Den denes se obudim dok se setim da su me jemput nabajsali da držim zdelu za krv dok se svinče klalo. Takvu razinu stresa dok svinče hrgla i v joči te gledi ne bi nikome štel, no kak bilo, naši stari su mislili da je to vrsta inicijacije.
2. Rivanje kukuruza

Rivanje suvoga kukuruza z virjana na mala vrata je na zgled dober posel, ali do momenta dok se na  tebe z čoška kukuruz ne zaruši. Čak ni to neje tak strašno al  gnezdo malih roznih mišev dok ti dojde pod noge, e to je stres. Nakon te prašine danima v nosu osečaš miris mišetine v zraku koju nemre zeprati nikakov sapun.

1.Pospravljanje sena

Pospravljanje sena v parmu je vrh sante poslova za koje su bila određena mala deca. Završne radove potpetavanja i gaženja sena v sami šišek štaglja dobijali su kao nagradu najbolji od nas, no ni den denes mi neje jasno kak bi neko za nagradu mogel dobiti posel na kojem se živ skuvaš pod čerepom dok ti se prašina lepi na znoj, a seno te piče pa više ne znaš jel je seno ili debeli pauk plazi po tebi.
Nakon svega ne čudim se kakov sem zišel!
I sad budem zrekel ono kaj sam mrzel da mi stareši govore – Denešnja deca nemaju pojma kak lepo žive!

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Izvještaj zavoda za zapošljavanje

Novi rekordni minimum ljudi u potrazi za poslom u našoj županiji

prometne nesreća s oziljeđeno osobom

Pijan bez vozačke zabio se u automobil, koji je sletio s ceste, ozlijeđen putnik

Songkillersi rasplesali ljubitelje dobre glazbe

VIDEO Koprivničanci se njišu u ritmu funka


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati