Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Opasnost u blizini: Zgrada će se rušiti, no čeka se odgovor konzervatora…

Zgrada nekadašnjeg društvenog doma u Dugoj Rijeci pokraj crkve Svetog Trojstva već je dugo zapuštena i ostavljena u ruševnom stanju. Činjenica još više žalosti ako uzmemo u obzir da se radi o lokaciji nekadašnje kuće u kojoj je prije više od sto godina živio jedan od najvećih hrvatskih književnika Miroslav Krleža i gdje je napisao neke od svojih prvih djela.

Dodajmo i da je zemljište na kojem se nalazi zgrada u vlasništvu parohije. Kontaktirali smo jereja Branislava Todorovića iz SPCO Veliki Poganac, koji nam je rekao kako je još prije godinu dana podnesen zahtjev za njezino rušenje.

– Zgrada ima status kulturnog dobra te je za njezinu sanaciju potrebno odobrenje konzervatora. Poslali smo zahtjev Konzervatorskom odjelu u Bjelovaru za njezinim rušenjem, budući da predstavlja opasnost za okolinu, no zasad nismo dobili povratnu informaciju – otkrio nam je Todorović, nadodavši kako navedeni zahvat zasad ostaje u zraku.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI