Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Opet šokirali mještane: Bacaju nam smeće u dvorišta i kradu povrće!

Drski su vandali u noći na ponedjeljak u Đurđevcu u kvartu Peski u Ulici Petra Preradovića uništili drvored američkih likvidambara. Materijalna šteta procijenjena je na oko 10.000 kuna. Nakon izgradnje nogostupa prije dvije godine u cilju ukrašavanja zelenih površina gradska je uprava u Peradovićevoj posadila drvored američkih likvidambara koji se najlakše prepoznaje po peterokrakim zvjezdastim listovima.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

No, kako u Preradovićevoj stabla još nisu u potpunosti izrasla, isključena je mogućnost da su listovi u obliku petokraka zapravo bili povod vandalima da unište skoro sve sadnice koje su posađene u dužini od oko jednog kilometra.  

– U Ulici Petra Preradovića u Đurđevcu nepoznati je počinitelj oštetio drvored, odnosno više sadnica stabala, oštetivši vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem – navode u županijskoj policijskoj upravi.

Stanari Preradovićeve ostali su šokirani kad su u ponedjeljak ujutro vidjeli da je skoro svaka sadnica uz njihove kuće uništena.

– Naša ulica vodi do romskog naselja Stiska pa se ne bismo čudili da su to vandali koji su uništili sadnice. Često nam znaju u dvorišta bacati smeće, a nerijetko nam kradu i povrće iz vrta. Najčešće idu u grupama pa se bojimo bilo što reći kako nas ne bi napali – pričaju nam stanari Preradovićeve.

Slučajeve krađa, dodaju, prijavljivali su policiji, ali kradljivci nikad nisu otkriveni. Policija, kažu oni, često zbog tih problema zna „patrolirati“ po njihovoj ulici, ali tad se te grupe, pretežno maloljetnika, ne ponašaju neprimjereno.

– Požalili smo se i predstavnicima romskog naselja Stiska, ali ni oni ne mogu kontrolirati tu grupu delinkvenata koja nam uporno zagorčava svakodnevicu. Uvjereni smo da je uništavanje drvoreda bila još jedna u nizu njihovih zabava kojom su opet napravili štetu – kažu stanovnici Preradovićeve.

Gradska će uprava zbog novog vandalskog čina biti prisiljena ponovno provesti hortikulturno uređenje Preradovićeve jer je većina sadnica uništena.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Čeka nas nezaboravna fešta

Rozga za RKC: Vrućine su velike, ali večeras ćemo se sjajno zabaviti, dođite svi

POVLAČENJE SREDSTVA TVRTKE BAYER

Ministarstvo ima vrlo važnu obavijest za pojedine poljoprivrednike

OČEVID U TIJEKU

Sudarila se dva auta, Honda sletjela u polje kukuruza


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati