Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
SUMNJA U NEISPRAVNOST

Ovaj se lijek povlači iz svih ljekarni

Tvrtka Medika, distributer lijeka Ferrum Hausmann 50 mg Eisen/ml Tropfen zum Einnehmen, Lösung (željezo-karboksimaltoza), u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serija NAA69601 i NAA54701 predmetnog lijeka za nedostatak željeza, a povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Velika farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu čak četiri poznata lijeka

– Navedeni postupak povlačenja provodi se temeljem sumnje u neispravnost u kakvoći koja se odnosi na moguću pojavu plastičnih čestica na kapaljkama. Na temelju dostupnih podataka, trenutačno ne postoji rizik za sigurnost pacijenata koji uzimaju ovaj lijek. Budući da odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj nema niti jedan lijek s istom djelatnom tvari u istom farmaceutskom obliku, navedeni lijek se nabavlja postupkom izvanrednog unošenja temeljem izjave zdravstvene ustanove o potrebi za nabavkom lijeka ili za nužne slučajeve liječenja na pojedinačni recept – stoji u obavijesti HALMED-a.

HALMED ima obavijest za građane vezano uz jedan poznati lijek

Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POMOGLI PROVEDBU TERAPIJSKOG JAHANJA

Ćiro betoni donirali pijesak Udruzi Osmijeh

BUDITE OPREZNI

Preporuka posjetiteljima Gradskog groblja uslijed ekstremnih vrućina

razlozi povezani s proizvodnjom

Velika farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu poznatog lijeka za visoki krvni tlak


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati