Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Jeste li znali?

Ovo je najzdravije ulje koje možete kupiti

Kako bi sačuvali svoje zdravlje, između ostalog, nužno je obratiti pažnju i na vrstu ulja koje koristite za pripremu hrane. U jednom su nedavno provedeno istraživanju korištene četiri popularne vrsta ulja. To su maslinovo, suncokretovo, sojino i kukuruzno. Ulja su zagrijana na temperaturama od 160 do 180 celzijevih stupnjeva su te ponovo korištena deset puta.

Prema dobivenim rezultatima, ispostavilo se kako je maslinovo ulje najbolje zato što znatno bolje podnosi visoke temperature, a samim tim omogućuje zdraviju pripremu namirnica. Ono također sadrži omega-6 i omega-3 masne kiseline te oleinsku kiselinu koja smanjuje rizik od razvoja raka.

Ranije je dokazano i da ljudi koji konzumiraju maslinovo ulje u većoj mjeri imaju više razine proteina koji pomaže u jačanju kostiju. Ekstra djevičansko maslinovo ulje također smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti te snižava visoki krvni tlak. Pored maslinovog, vrlo je zdravo i ulje avokada.

Važno je svakako obratiti pažnju na količinu koju konzumirate, jer kao i kod ostale hrane, prekomjerna konzumacija može biti štetna.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Snimio čitatelj

FOTO U Golu je stigla prva roda!

OPET KOMADIĆI METALA

Lidl povlači popularni prehrambeni proizvod i vraća kupcima novac

KAMO U NEDJELJU?

Ladies night na Bazenima Cerine

TRAŽITE POSAO?

Možda je ovo idealna prilika za Vas!

savjeti koji će vam uskoro trebati

Ovaj kukac može napraviti ogromnu štetu u vrtu, ali postoji način kako ga se zauvijek riješiti

RADOVI U TIJEKU

Građani se idućih mjesec dana neće moći parkirati ispred dječjeg vrtića

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati