Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
koncesionar ponudio pet puta veće cijene, ponuda odbijena

Parkiranje preuzima gradska tvrtka

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Prije više od deset godina u Đurđevcu je uvedena naplata parkiranja u središtu grada. Tijekom svog tog razdoblja naplatu je obavljao koncesionar, a ubuduće bi tu uslugu trebalo preuzeti gradsko poduzeće Komunalne usluge.

Razlog leži u tome što se na natječaj za koncesiju parkinga koji je raspisao Grad Đurđevac javila samo jedna tvrtka i pristigla je tek ponuda dosadašnjeg koncesionara, Best in Parkinga iz Varaždina. No, umjesto dosadašnjih cijena parkinga, ponuđena cijena čak je pet puta veća od dosadašnje, istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči, i odbijena je.

– Do sada smo imali cijenu od 30 centi za sat parkiranja, a nova ponuda iznosila je jedan euro za jedan sat parkiranja. Mjesečne karte bi po toj ponudi porasle s 20 na 100 eura, a pet puta bi poskupjele i godišnje karte. Takva ponuda ocijenjena je kao nekvalitetna i odbačena je te je odlukom Gradskog vijeća usluga parkiranja dana na upravljanje našem poduzeću Komunalne usluge, koje će urediti sustav vođenja naplate parkiranja – kazao je Janči i dodao da bi cijena parkinga i ubuduće trebala ostati prihvatljiva za Đurđevčane i sve koji dođu u Đurđevac.

Da je kojim slučajem prihvaćen ovaj udar na džepove građana, cijena parkinga u Đurđevcu bila bi među najvećima u Hrvatskoj. Isti koncesionar, Best in Parking, upravlja parkiralištima u brojnim hrvatskim gradovima. Od Varaždina, Zagreba i Rijeke preko Osijeka, Ugljana i Dubrovnika, gdje je, jasno, cijena i najviša, odnosno iznosi čak sedam eura po satu. Parkiranje u drugoj zoni u Zagrebu naplaćuje se 70 centi, u trećoj 30 centi, a u Osijeku iznosi od 30 do 50 centi. U Varaždinu je 60 centi, a na Ugljanu jedan euro, baš koliko se tražilo i za Đurđevac.

FOTO PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Potvrđena optužnica protiv poznatog poljoprivrednika Dragutina Čižmaka

Ambasador: “Motiv tog čovjeka je prijetnja i da me ponizi pred selom”

POVLAČENJE IZ PRODAJE

Poznati trgovački lanac moli sve kupce ove popularne namirnice da se jave na prodajno mjesto

Izvještaj zavoda za zapošljavanje

Novi rekordni minimum ljudi u potrazi za poslom u našoj županiji


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati