Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
koncesionar ponudio pet puta veće cijene, ponuda odbijena

Parkiranje preuzima gradska tvrtka

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Prije više od deset godina u Đurđevcu je uvedena naplata parkiranja u središtu grada. Tijekom svog tog razdoblja naplatu je obavljao koncesionar, a ubuduće bi tu uslugu trebalo preuzeti gradsko poduzeće Komunalne usluge.

Razlog leži u tome što se na natječaj za koncesiju parkinga koji je raspisao Grad Đurđevac javila samo jedna tvrtka i pristigla je tek ponuda dosadašnjeg koncesionara, Best in Parkinga iz Varaždina. No, umjesto dosadašnjih cijena parkinga, ponuđena cijena čak je pet puta veća od dosadašnje, istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči, i odbijena je.

– Do sada smo imali cijenu od 30 centi za sat parkiranja, a nova ponuda iznosila je jedan euro za jedan sat parkiranja. Mjesečne karte bi po toj ponudi porasle s 20 na 100 eura, a pet puta bi poskupjele i godišnje karte. Takva ponuda ocijenjena je kao nekvalitetna i odbačena je te je odlukom Gradskog vijeća usluga parkiranja dana na upravljanje našem poduzeću Komunalne usluge, koje će urediti sustav vođenja naplate parkiranja – kazao je Janči i dodao da bi cijena parkinga i ubuduće trebala ostati prihvatljiva za Đurđevčane i sve koji dođu u Đurđevac.

Da je kojim slučajem prihvaćen ovaj udar na džepove građana, cijena parkinga u Đurđevcu bila bi među najvećima u Hrvatskoj. Isti koncesionar, Best in Parking, upravlja parkiralištima u brojnim hrvatskim gradovima. Od Varaždina, Zagreba i Rijeke preko Osijeka, Ugljana i Dubrovnika, gdje je, jasno, cijena i najviša, odnosno iznosi čak sedam eura po satu. Parkiranje u drugoj zoni u Zagrebu naplaćuje se 70 centi, u trećoj 30 centi, a u Osijeku iznosi od 30 do 50 centi. U Varaždinu je 60 centi, a na Ugljanu jedan euro, baš koliko se tražilo i za Đurđevac.

FOTO PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

ROMAN SOVIĆ, VODITELJ ŠKOLE NOGOMETA O LOŠIM REZULTATIMA MLADIH SLAVENAŠA

“Uskoro ćemo imati bolesne mlade ljude ako se svi ne pozabavimo fenomenom modernih tehnologija”

Budite oprezni

Znamo kuda će ove subote ići divlje svinje

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

TRAGOVA NASILNE SMRTI NEMA

Umirovljenik (74) upao u potok dubine jedan metar. Utopio se

podravski na mjestu događaja

FOTO Težak sudar dvaju vozila, jedna osoba ozlijeđena

Upišite pojam koji želite pretraživati