Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Patricija je unatoč dijabetesu višestruka prvakinja u kick i savate boksu !

– Ludbrežanka Patricija Špoljarić ovog mjeseca navršila je 21 godinu. Prije devet godina dijagnosticiran joj je dijabetes tipa 1 koji je nije spriječio da prije četiri godine osvoji srebrno svjetsko odličje u Budimpešti. Njezin uspjeh tim je veći jer je medalju osvojila u borilačkim vještinama.

– U svojoj dvanaestoj godini života osjećala sam umor i dok su mladi izlazili ‘van’, mučila sam se s iscrpljenošću i bila sam potpuno bezvoljna. Mama koja radi u Domu zdravlja Varaždin odmah je posumnjala da nešto nije u redu sa mnom. Odvela me na pregled te mi je izmjerena vrijednost šećera u krvi bila čak 31, a normalne vrijednosti su do 6,1 – rekla je Patricija.

Nakon dva tjedna provedenih u bolnici, dobila je svakodnevnu terapiju, promijenila prehranu i nakon šest mjeseci bila je potpuno ‘druga osoba’.

– Znala sam da se moram baviti sportom, a otac je predložio ni manje ni više nego boks. Počela sam trenirati u Savate i boksačkom klubu Omega u Varaždinu s trenerom Emerikom Večerićem. Brzo sam napredovala i već nakon godinu dana borila sam se s protivnicama iz starijih dobnih skupina. Nakon šest godina bavljenja ovim sportom postala sam članicom hrvatske reprezentacije – pojasnila je Patricija.

Patricija je višestruka hrvatska prvakinja u kick i savate boksu, nositeljica medalje u olimpijskom boksu te osvajačica srebrnog odličja na svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2019. godine. – Sanirala sam ozljedu koljena i vjerujem da ću u skoroj budućnosti postići još vrjednije rezultate. S dijabetesom imam velikih iskustava pa iako je ta bolest doživotna, može se s njom postići uspjeh i u natjecateljskom sportu. Spremna sam pomoći drugima koji se bore s dijabetesom kako bi i oni mogli ostvariti svoje snove – pojasnila je Patricija Špoljarić. (dv)

FOTO: Dražen Vađunec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

fortenova pokrenula proces prodaje poljoprivrednih tvrtki, naši izvori otkrivaju:

Podravka je najizgledniji kupac Belja, Pika i Vupika!

PRVI PO TEŠKIM UVJETIMA

Benyamin Vuk pobjednik trail utrke na Papuku

IZGLASAN PRORAČUN GRADA LUDBREGA

Za oporbu proračun nije razvojan, gradonačelnik Bilić tvrdi da je odlično balansiran

manifestacija najtoplija srcu

Sve je spremno za advent u Križevcima koji počinje već ovaj petak

Neka se djeca još uvijek znaju igrati bez mobitela

FOTO/VIDEO Kreativni klinci iz Prugovca od pijeska izgradili mini farmu

VELIKA DVORANA BILA JE ISPUNJENA

Svečanim koncertom HPD „Kalnik“ obilježio 123 godine djelovanja

Upišite pojam koji želite pretraživati