Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Željku Caru medalje iz Makedonije i Crne Gore

Pejzaži Podravine uglednog đurđevačkog fotografa ponovno oduševljavaju cijeli svijet

Proslavljeni đurđevački majstor fotografije Željko Car godinu je otvorio novim velikim uspjesima. Na adresu člana Foto-kino kluba Picok iz Đurđevca, ovih je dana stiglo čak pet nagrada s međunarodnih izložbi umjetničke fotografije u Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori. Osvojio je Car zlatnu medalju Fotografskog saveza Amerike, dvije diplome za fotografiju Međunarodne saveza umjetničkih fotografa (FIAP) i dvije diplome Fotografskog saveza Amerike (PSA).

-Zanimljivo je da su brojne nagrade osvojene s fotografijama pejzaža Podravine. I na ove međunarodne izložbe umjetničkih fotografija u Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori poslao sam motive Podravine i osvojio spomenute nagrade. I na lanjskoj međunarodnoj izložbi najboljih ruralnih fotografija u Osijeku, osvojio sam prvo mjesto s fotografijom podravskog krajolika. Tu sam dobio i novčanu nagradu koja je odmah utrošena na kompletiranje fotografske opreme – istaknuo je Željko Car koji je prošle godine sudjelovao na ukupno 14 izložbi u zemlji i inozemstvu, a osvajao je nagrade i na izložbama u Indiji, Kini te naravno Hrvatskoj.

Njegova djela mogla su se vidjeti i u Švedskoj, Nepalu, Grčkoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Maleziji dok je na bijenalnoj izložbi fotografije u Grčkoj bio član fotografske reprezentacije Hrvatske. Neke od nagrađenih fotografija Željka Cara pogledajte u galeriji.

FOTO: Željko Car

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Snimio čitatelj

FOTO U Golu je stigla prva roda!

OPET KOMADIĆI METALA

Lidl povlači popularni prehrambeni proizvod i vraća kupcima novac

KAMO U NEDJELJU?

Ladies night na Bazenima Cerine

TRAŽITE POSAO?

Možda je ovo idealna prilika za Vas!

savjeti koji će vam uskoro trebati

Ovaj kukac može napraviti ogromnu štetu u vrtu, ali postoji način kako ga se zauvijek riješiti

RADOVI U TIJEKU

Građani se idućih mjesec dana neće moći parkirati ispred dječjeg vrtića

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati