Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
U GODINU DANA ODOJAK DUPLO POSKUPIO

Pet gusaka danas vrijedi kao jedan odojak

Na Facebook grupi Koprivnička online tržnica naišli smo na oglas u kojem čovjek prodaje 5 guski ili ih mijenja za jedan odojak. Obzirom da jednu gusku cijeni 25 eura, postavlja se pitanje vrijedi li jedan odojak doista 125 eura odnosno kao pet guski i koliko je unazad godinu dana skočila cijena guskama, a koliko odojcima.

Danas se odojci prodaju za 4 do 5 eura po kilogramu, no naišli smo i na oglase u kojima ih ljudi prodaju čak i za 6 eura po kilogramu. U prosjeku teže između 25 i 30 kila tako da ćete jedan odojak doista platiti nekakvih 150 eura. Vratimo li se na oglase stare godinu dana, cijena odojaka po kilogramu kretala se između 23 i 24 kune, dakle oko 3,10 eura. Prema podacima Ministarstva poljoprivrede cijena odojka u 7. mjesecu 2023. u odnosu na 7. mjesec 2022. viša je 105,90%.

Cijena gusaka se kreće oko 25 eura po komadu, što je malo manje od 190 kuna, dok su tovljene naravno još i skuplje. Prošle su se godine u ovo vrijeme guske prodavale između za otprilike 150 kuna po komadu, što je rast cijene od 27 posto.

Prema tome, prije godinu dana, odojak od 25 kila platili bi oko 600 kuna, a pet gusaka 750 kuna. Danas će vas isti takav odojak koštati čak i do 1100 kuna, a pet gusaka 950 kuna. Dakle, jedan odojak danas vrijedi 500 kuna više nego što je vrijedio 2022., a jedna guska 40 kuna više.

FOTO Facebook

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Mi bi prije kupili kajdanku Olivera Dragojevića neg Rogatog konja?

LIJEK ZA UGODAN I ZDRAV ŽIVOT

Novi termini vježbi u vodi za zlatnu dob

ROMAN SOVIĆ, VODITELJ ŠKOLE NOGOMETA O LOŠIM REZULTATIMA MLADIH SLAVENAŠA

“Uskoro ćemo imati bolesne mlade ljude ako se svi ne pozabavimo fenomenom modernih tehnologija”

Budite oprezni

Znamo kuda će ove subote ići divlje svinje

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

Upišite pojam koji želite pretraživati