Planinarska škola: Svih 27 polaznika položilo ispite za planinare

Đurđevačko Planinarsko društvo Borik provelo je planinarsku školu za svoje članove. Voditelj škole bio je Miroslav Hodić, ujedno i potpredsjednik Društva, a predavači su bili i Đuro Petrović i Bojan Špoljar iz Hrvatske gorske službe spašavanja, viša medicinska sestra Klaudija Seđek te Antonio Stanešić iz Državnog hidrometeorološkog zavoda. Nakon teorijskog i praktičnog dijela koji je obuhvatio i brojne izlete, svih 27 polaznika uspješno je položilo ispite za planinare.

– Od stručnih i iskusnih planinara i predavača dobili smo bogato znanje i brojne savjete koji će nam biti od velike koristi prilikom planiranih ekspedicija. Planinarska škola pokazala se kao pun pogodak, što potvrđuje i činjenica da se čak 27 članova odlučilo educirati na odgovarajući način – kaže Sanja Ivančan, predsjednica Planinarskog društva Borik.

Do kraja ove godine Društvo će organizirani brojne pohode, a osim Hrvatske, planinari će ići i u Mađarsku, Slovačku, Bugarsku, Grčku i Sloveniju.

– Krenuli smo i u realizaciju projekta uređenja prve prave đurđevačke planinarske staze. Već je trasirana dionica od lovačkog doma u Mičetincu preko Mičetinskog jarka, Svete Ane i vinogorja kojom će se obogatiti i turistička ponuda – kaže Sanja Ivančan.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI