Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Planinarska škola: Svih 27 polaznika položilo ispite za planinare

Đurđevačko Planinarsko društvo Borik provelo je planinarsku školu za svoje članove. Voditelj škole bio je Miroslav Hodić, ujedno i potpredsjednik Društva, a predavači su bili i Đuro Petrović i Bojan Špoljar iz Hrvatske gorske službe spašavanja, viša medicinska sestra Klaudija Seđek te Antonio Stanešić iz Državnog hidrometeorološkog zavoda. Nakon teorijskog i praktičnog dijela koji je obuhvatio i brojne izlete, svih 27 polaznika uspješno je položilo ispite za planinare.

– Od stručnih i iskusnih planinara i predavača dobili smo bogato znanje i brojne savjete koji će nam biti od velike koristi prilikom planiranih ekspedicija. Planinarska škola pokazala se kao pun pogodak, što potvrđuje i činjenica da se čak 27 članova odlučilo educirati na odgovarajući način – kaže Sanja Ivančan, predsjednica Planinarskog društva Borik.

Do kraja ove godine Društvo će organizirani brojne pohode, a osim Hrvatske, planinari će ići i u Mađarsku, Slovačku, Bugarsku, Grčku i Sloveniju.

– Krenuli smo i u realizaciju projekta uređenja prve prave đurđevačke planinarske staze. Već je trasirana dionica od lovačkog doma u Mičetincu preko Mičetinskog jarka, Svete Ane i vinogorja kojom će se obogatiti i turistička ponuda – kaže Sanja Ivančan.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OBAVIJEST POTROŠAČIMA

U popularnom prehrambenom proizvodu otkrivena tvar štetna za zdravlje

Povećanje primanja i datum isplate

HZMO ima važnu obavijest za sve umirovljenike

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati