Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
konzumacija poboljšava pamćenje i pozornost

Plod ove biljke najzdravija je grickalica na svijetu

Plod biljke kikiriki jedna je od najpopularniji, ali možda i najzdravijih grickalica na svijetu obzirom da je prepuna vitamina, minerala i brojnih važnih nutrijenata.

Kikiriki je jednogodišnja grmovita biljka čiji se cvijetovi nakon oprašivanja spuštaju prema tlu, a žuti cvjetovi ulaze u zemlju na dubinu od 6 centimetara. Plodovi se razvijaju ispod zemlje u mahunama dugim oko 6 centimetara, a u kojima može biti čak i do 4 sjemena. Sjeme se iskopava krajem rujna i ono se koristi za jelo, a poznate je kao popularna i mnogima omiljena grickalica, kikiriki.

To je jedna od najzdravijih grickalica na svijetu jer u sebi sadrži vitamine B,E i K, vlakna, minerale, željezo, bjelančevine i cink. Djeluje dobro na živčani sustav i stimulira funkciju spolnih žlijezda. Također prevenira srčane bolesti, a konzumacija poboljšava pamčenje i pozornost. Mlijeko od kikirikija pomaže liječiti čireve, želučane bolesti i gastritris, objasnio je Dušan Savković.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VELIKI JUBILEJ

FOTO Ivan Tambolaš proslavio svećenički zlatni pir: Bog nas voli onakve kakvi jesmo

OLUJNO NEVRIJEME POHARALO PLAVIŠINAC I SRDINAC

FOTO Tuča uništila voćnjake, vinograde i vrtove, štete i na kućama i autima

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine: “Ako ste kupili ovaj prehrambeni proizvod nemojte ga konzumirati”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati