Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ostvario nepripadnu imovinsku korist veću od 1,6 milijuna kuna.

Podignuta optužnica protiv direktora koprivničke tvrtke koji je izdao 8 tisuća lažnih dozvola

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 20. studenog nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv direktora jedne koprivničke tvrtke zbog počinjenog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, priopćeno je danas na službenim stranicama DORH-a.

Podravski list iz krugova bliskih istrazi u listopadu 2022. godine doznao je kako se radi o poznatom podravskom poduzetniku Željku Lončaru. Naši su reporteri bili i na mjestu događaja prije dvije i pol godine kad mu je gotovo „pola koprivničke policije“ pokucalo na vrata na samom početku istrage.

Okrivljenog se tereti da je od ožujka 2015. do listopada 2019. godine, u sedam županija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i na području Slavonije, kao direktor trgovačkog društva iz Koprivnice, iako njegovo društvo nije bilo ovlašteno za osposobljavanje pojedinih fizičkih osoba za rukovanje poljoprivrednim strojevima i alatima te osposobljavanje za rad na siguran način, već je isključivo bilo ovlašteno za osposobljavanje fizičkih osoba zaposlenih kod poslodavaca unutar radnog procesa; neovlašteno organizirao, provodio i naplaćivao dvosatne tečajeve osposobljavanja za rad motornom pilom, kombajnom, traktorom i trimerom osoba izvan radnog procesa koje nisu bile zaposlene kod poslodavaca.

Tereti ga se da je potom u propisane obrasce neistinito upisivao da je provodio praktični dio tečaja, jer je provodio samo teorijski dio, a praktično osposobljavanje uopće nije provodio, nakon čega je polaznicima tečaja neovlašteno izdavao uvjerenja i iskaznice o osposobljenosti radnika za rad na siguran način.

Lončar je opisanim postupanjem izdao 8 357 uvjerenja fizičkim osobama čije osposobljavanje nije bio ovlašten provoditi te je time ostvario nepripadnu imovinsku korist veću od 1,6 milijuna kuna.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati