Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
novom proizvodnom linijom povećava se efikasnost Žita

Podravka ulaže 15 miljuna eura u pekarsku proizvodnju u Sloveniji!

Grupa Podravka dovršila je prvu veliku investiciju u sklopu restrukturiranja poslovanja Žita. Riječ je novoj liniji za proizvodnju kruha u Pekari Vič u Sloveniji, ukupne vrijednosti oko pet milijuna eura. Suvremena automatizirana linija za proizvodnju kruha kapaciteta do 2.400 komada po satu u pogon će u potpunosti biti puštena tijekom lipnja, dok se plasman prvih proizvoda na tržište očekuje u drugoj polovici srpnja ove godine. Nova se linija odlikuje i niskom potrošnjom energije, a očekuje se i smanjenje troška održavanja za 20%.

Novu liniju u Ljubljani posjetili su i članovi Nadzornog odbora te Uprave Podravke, a sa svim detaljima upoznali su ih članovi Uprave Žita na čelu s Tomislavom Bujanovićem te voditelj Pekare Vič Matjaž Breznik.

„Dovršetak ove, pet milijuna eura vrijedne, investicije na Viču, pokazatelj je uspješnog procesa restrukturiranja Žita. U tijeku su i dodatna ulaganja u modernizaciju pekarstva u Mariboru vrijedna 10 milijuna eura, uključujući i novu automatiziranu liniju te proširenje kapaciteta skladištenja smrznutih proizvoda. Zato hvala svima u Žitu na predanom radu i provođenju cjelokupnog restrukturiranja. Za to je potrebno puno energije, upornosti te zajedničkog angažmana i vjerujem kako je to putokaz za još jače i efikasnije Žito“, rekla je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

Grupa Podravka prepoznala je pekarstvo kao jednu od strateških proizvodnih kategorija. U njoj želi ojačati svoje tržišne pozicije, posebice na hrvatskom i slovenskom tržištu, ali i šire. Nova proizvodna linija u Žitovoj pekari u Viču jedna je od brojnih investicija koje se provode u sklopu strateških ciljeva transformacije Žita u modernu pekarsku industriju objedinjavanjem proizvodnje, povećanjem učinkovitosti i produktivnosti te optimiziranjem asortimana. Restrukturiranjem poslovanja Žita fokus se stavlja na pekarsku proizvodnju, njenu tehnološku modernizaciju i potpuno usklađivanje poslovnih procesa s poslovnim procesima Podravke.

Članovi Nadzornog odbora i Uprave Podravke prilikom posjeta Ljubljani dodatno su raspravljali o rezultatima restrukturiranja, zaključivši kako Zaokret u poslovanju Žita teče u skladu sa zacrtanim ciljevima.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Posao nude i na sjeveru hrvatske

Jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj traži više od 100 radnika

VRT

Posadite ovo povrće u listopadu i na proljeće ćete ga imati u izobilju

KAJ VELITE?

FOTO Na Podravkinim silosima osvanula ogromna reklama

mještanima se dodatno podigla kvaliteta života

FOTO/VIDEO Podravsko selo dobilo autopraonu, ali ne bilo kakvu…

POTRAŽNJA JE VELIKA

Tvrtke traže više od 300 umirovljenika koji mogu i žele raditi

ŠUMA HRANE URODILA PLODOVIMA

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti održan Zdravi doručak na Cerinama u suradnji s Podravkom

Upišite pojam koji želite pretraživati