Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pokreće se specijalizirani odjel za liječenje moždanog udara

Savjet za zdravlje Varaždinske županije održao je prvu ovogodišnju sjednicu na kojoj su najavljene važne novosti za korisnike zdravstvenih ustanova na području županije. Također, raspravljalo se o jednom vrlo važnom projektu koji je upravo pokrenuo savjet, a on je doživio i nacionalnu pozornost stručne i opće javnosti.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Jedna od prvih akcija Savjeta za zdravlje bila je osvijestiti javnost o štetnosti upotrebe energetskih pića kod mladih osoba. U suradnji s ravnateljima osnovnih i srednjih škola, provedena je anketa na više od pet tisuća učenika. Rezultati su bili poražavajući. Osim što smo rezultate prezentirali javnosti, oni su prezentirani i na Odboru za zdravstvo u Hrvatskom saboru, a potaknuli smo i sve važne strukture, od Ministarstva zdravstva, Pravobraniteljice za djecu i mlade, HZJZ te se na razini Hrvatske izrađuje plan edukacije mladih o štetnosti energetskih pića – rekla je predsjednica Savjeta Kiđemet-Piskač.

Savjet za zdravlje obilježio je i niz značajnih datuma, kao što su Svjetski i Nacionalni dan multiple skleroze, Svjetski dan šećerne bolesti u suradnji s Društvom multiple skleroze Varaždinske županije, odnosno Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin. Po prvi put u organizaciji Savjeta i Multidisciplinarnog tima za liječenje pretilosti u OB Varaždin, u Varaždinskoj županiji obilježen je Hrvatski dan osviještenosti o debljini.

Savjet se pridružio i obilježavanju Dana narcisa, a ujedno su u Lepoglavi i Varaždinskim Toplicama održane radionice „Zdrave dojke za sve“ radi osvješćivanja žena o važnosti preventivnih pregleda ranog otkrivanja raka dojke, a u planu je i radionica u Visokom zbog tamošnjeg najmanjeg odaziva žena na preventivne preglede. Posebna pažnja posvećena je i mentalnom zdravlju stanovnika te je povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja održano predavanje na temu demencije kod osoba starije životne dobi, te je u najavi održavanje drugog Alzheimer caffea.  Održan je i Dan crvenih haljina kako bi se podigla svijest o moždanom udaru, a tako će biti i ove godine

– Zahvaljujući sredstvima Varaždinske županije, u Općoj bolnici Varaždin početkom veljače najava je otvorenja jedinice za liječenje moždanog udara što će još više poboljšati zdravstvenu skrb o bolesnicima s moždanim udarom. Uz to, Savjet za zdravlje ove godine naglasak će staviti na gerontostomatologiju, odnosno  jačanje brige o oralnom zdravlju starijih osoba s posebnim naglaskom na teško pokretne starije osobe i osobe s invaliditetom  – najavila je Kiđemet-Piskač, zahvalivši Varaždinskoj županiji na punoj podršci, ali i svim članovima Savjeta na njihovu angažmanu.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Gori obiteljska kuća, vatrogasci i policija na mjestu događaja

UMALO NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA KOD ĐURĐEVCA

Umirovljenik se teško zarezao motornom pilom po vratu. U štaglju ga pronašla prestravljena supruga

NAJBOLJI IGRAČ SLAVENA O BUDUĆNOSTI

Mioč: “Pregovaramo, sve će se znati uskoro”

Obavijest potrošačima

Popularni prehrambeni proizvod povlači se s tržišta. Moguća je prisutnost plastike

VEĆ MJESEC DANA NE OBILAZI TEREN

Zapošljava se vozač Bibliobusa koji će kroz mjesec dana voziti i potpuno novo vozilo

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ POTVRDIO NA RKC-U

Doznajemo kolika će uskrsnica biti isplaćena umirovljenicima

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati